21.7 C
Athens

Πόνεσαν τα μάτια μας

Στη λευκή ισοπαλία (0-0) έμειναν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, σ' ένα ντέρμπι που ψάχναμε τις φάσεις με το... κυάλι

Την άσχημη αγωνιστική τους κατάσταση επιβεβαίωσαν στο μεταξύ τους παιχνίδι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, μένοντας τελικά στη λευκή ισοπαλία (0-0), η οποία αποτυπώνει πλήρως και την εικόνα του παιχνιδιού.

Οι προπονητές που δεν είχαν τα βασικά… γρανάζια τους στη δημιουργία (Μπουζούκη και Μάνταλο) προσέγγισαν το παιχνίδι πολύ συντηρητικά, με τον Γιώργο Δώνη να τοποθετεί τριάδα στο κέντρο αποτελούμενη από Δώνη, Κάτσε και Κουρμπέλη η οποία είχε τρεξίματα αλλά μηδαμινή δημιουργία.

Ως εκ τούτου, αφού ο άξονας είχε… κλειδώσει, η ΑΕΚ οδηγήθηκε στα άκρα, εκεί όπου ο Γκάλο και ο Μπακάκης στα αριστερά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν, ενώ οι όποιες σέντρες που επιχείρησαν καθαρίζονταν από την τριάδα των κεντρικών αμυντικών του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» δημιούργησαν μία κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι κι αυτή νωρίς στο παιχνίδι. Στο 24ο λεπτό ο Δώνης με υπέροχη βαθιά μπαλιά βρήκε τον Μακέντα ο οποίος άργησε να τελειώσει τη φάση απέναντι από τον Μπάρκα και έτσι η λόμπα που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Ο Κάτσε απείλησε με μακρινό σουτ στο 40′ αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα.

Η εικόνα της αναμέτρησης ήταν απογοητευτική, με τους φίλους της Ένωσης να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για την εικόνα της ομάδας τους στη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ΑΕΚ, αλλά δίχως σημαντικό αποτέλεσμα. Η μοναδική καλή στιγμή της σημειώθηκε στο 52′ όταν ο Πόνσε από πλάγια θέση προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Διούδη δίχως αποτέλεσμα.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, με το τελικό σφύριγμα να είναι ανακουφιστικό για τους θεατές στο ΟΑΚΑ, οι οποίοι γιούχαραν την ΑΕΚ για την εικόνα της.

Έτσι, η ΑΕΚ έφτασε στους 44 βαθμούς με τον Ατρόμητο να… παραφυλά στην τέταρτη θέση, ενώ ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην έκτη με 32 βαθμούς κι έχασε πολύ σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για κατάληψη της προνομιούχου πέμπτης θέσης.

Κίτρινες: 54΄ Πόνσε / 55′ Άλτμαν, 56′ Γιόχανσον, 58′ Οικονόμου, 90′ Χατζηθεοδωρίδης, 90+5′ Εμμανουηλίδης

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας – Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (45′ Τσόσιτς), Μπακάκης – Γαλανόπουλος (71′ Άλεφ), Σιμόες, – Μπακασέτας, Μπογέ (59′ Κρίστιτσιτς), Λιβάγια, Πόνσε.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης):
Διούδης – Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα – Κουρμπέλης, Δώνης (90′ Χατζηθεοδωρίδης), Κάτσε – Άλτμαν (66′ Καμπετσής), Μακέντα (90+2′ Εμμανουηλίδης).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς