22.5 C
Athens

Ο Μολέντο, ο Ένγκελς, ο Μπα και οι «κρίσεις» των στόπερ

Ο Μαρτίνς ξεκινά τις προσθαφαιρέσεις από τα στόπερ, έχοντας κατά νου τις λιγότερες δυνατές παρεμβάσεις στον φετινό κορμό ενόψει της νέας σεζόν

Ο Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε και κατάφερε μέσα από τις επιλογές που είχε να διορθώσει κάπως τους τελευταίους μήνες το πρόβλημα στο σκοράρισμα που παρουσιάστηκε στο πρώτο μισό της περιόδου, αλλά δεν κατάφερε να βρει το «φάρμακο» σε εκείνο της ανασταλτικής λειτουργίας. Είτε πρόκειται για ατομικά λάθη είτε για κακή αμυντική συμπεριφορά όλης της ομάδας, ή και τα τα δύο μαζί, η ουσία είναι ότι στον Ολυμπιακό σκοπεύουν με μία σειρά από κινήσεις να το αλλάξουν.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση στα στόπερ, κάτι που γράψαμε και τις προάλλες. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο Πορτογάλος τεχνικός «ξέρουμε τι ζητάμε και τι ψάχνουμε, έχουμε μια ταυτότητα, παρακολουθούμε ποιες είναι οι ανάγκες της ομάδας».

Από τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ, ο Μεριά αναμένεται να συνεχίσει στους Πειραιώτες, ενώ για τον Σισέ πολλά θα εξαρτηθούν από τυχόν προσφορές από ομάδες του εξωτερικού. Η διοίκηση του Ολυμπιακού απέρριψε τον περασμένο Ιανουάριο τις προτάσεις για τον Σενεγαλέζο αμυντικός, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, αν θα ισχύσει το ίδιο το καλοκαίρι, αν φτάσει κάποια ικανοποιητική προσφορά.

Ο Μιράντα είναι δανεικός από τη Γουλβς στην οποία και αναμένεται να επιστρέψει τον Ιούνιο. Ο Βούκοβιτς έχει συμβόλαιο για ακόμη μία σεζόν (μέχρι το καλοκαίρι του 2020), αλλά έχει χάσει έδαφος το τελευταία διάστημα και όλα είναι ανοιχτά. Για τον Σέρβο στόπερ έχει δείξει ενδιαφέρον ο Ερυθρός Αστέρας. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ο Παπαδόπουλος που δεν έχει αγωνιστεί ακόμη και επιθυμεί να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν και δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάστασή του.

Ο Ολυμπιακός έχει συμβόλαιο συνεργασίας και με τον Μπιορν Ένγκελς, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στη Ρεμς και πραγματοποιεί πολύ καλό πρωτάθλημα. Ο Μαρτίνς δεν έχει εκφραστεί ακόμη για τον Βέλγο κεντρικό αμυντικό, αν και το πιθανότερο είναι ο πανύψηλος παίκτης να πωληθεί το καλοκαίρι με τις απαιτήσεις των Πειραιωτών να ανέρχονται κοντά στα 7,5 εκατ. ευρώ, όσα είχαν δαπανήσει για να τον αποκτήσουν από την Μπριζ.

Όπως δικός τους είναι και ο Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από την Γκαζελέκ Αζαξιό στην οποία συνεχίσει δανεικός μέχρι τον Ιούνιο. Ο Σενεγαλέζος στόπερ θα ενσωματωθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού το καλοκαίρι, με σκοπό να παραμείνει.

Σε κάθε περίπτωση, οι Ερυθρόλευκοι θα κινηθούν για βασικό στόπερ στη θερινή μεταγραφική περίοδο. Στα υπόψιν είναι ο Μολέντο που απασχολεί τον Ολυμπιακό από το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά τώρα οι προϋποθέσεις θα είναι πιο ευνοϊκές για να γίνει η μετακίνησή του από την Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε. Πέραν των αγωνιστικών του χαρακτηριστικών, ο Μολέντο έχει το πλεονέκτημα της γνώσης του ελληνικού πρωταθλήματος, μετά την επιτυχημένη παρουσία στον Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες ψάχνονται και για άλλες λύσεις και αυτό είναι φανερό και από το γαλλικό σενάριο περί ενδιαφέροντος για τον Μεσέρ που μένει ελεύθερος από τη Ρεν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς