15.9 C
Athens

Μεγάλη άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων δείχνει δημοσκόπηση της Bild

Τα ακροδεξιά κόμματα αναμένεται να διπλασιάσουν τις έδρες τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις ευρωεκλογές του Μαΐου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Bild

Άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων, ακόμα και με ενδεχόμενο διπλασιασμού των εδρών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις ευρωεκλογές του Μαΐου δείχνει μεγάλη δημοσκόπηση της Bild.

Αντίθετα, μεγάλες απώλειες καταγράφουν τα συντηρητικά και σοσιαλδημοκρατικά παραδοσιακά κόμματα.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε έξι χώρες, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ισπανία και τη Γαλλία, με δείγμα περισσοτέρων από 9.500 ανθρώπων από τα τέλη του Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου.

Με βάση τη σφυγμομέτρηση, η πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF), στην οποία συμμετέχει το αυστριακό ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPÖ), και το ακροδεξιό (FN) της Μαρίν Λεπέν στην Γαλλία, ο Εθνικός Συναγερμός (πρώην Εθνικό Μέτωπο) προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσουν 67 έδρες από τις 37 που κατέχουν σήμερα.

Η σφυγμομέτρηση επιβεβαίωσε τον βαθύ σκεπτικισμό για τα καθιερωμένα παραδοσιακά κόμματα και κατέδειξε ότι η μετατόπιση προς τα δεξιά που καταγράφεται στην Ευρώπη τα πρόσφατα χρόνια αναμένεται να συνεχιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς