18.2 C
Athens

Προβλήματα από το μπουρίνι στην Αττική

Πλημμύρισαν δρόμοι, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους σε Μενίδι, Βουλιαγμένης και Γλυφάδα • Σε ποιους δρόμους διεκόπη η κυκλοφορία • Προβλήματα ορατότητας για τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά

Η ισχυρή νεροποντή που έπληξε το απόγευμα την Αττική με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Τα φαινόμενα είναι πολύ έντονα στην περιοχή του Μενιδίου και σε άλλες περιοχές στα ανατολικά του λεκανοπεδίου, στο Περιστέρι, στα νότια προάστια αλλά κι σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Από το ξαφνικό μπουρίνι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους πολλοί οδηγοί στο Μενίδι, ενώ το ίδιο συνέβη και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Γλυφάδας. Οι οδηγοί κάλεσαν την Πυροσβεστική αλλά τελικώς κατάφεραν να βγουν από τα οχήματά τους με ασφάλεια για να ξεφύγουν από τα ορμητικά νερά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι κλήσεις για βοήθεια στην περιοχή της Γλυφάδας, αλλά και του κέντρου της Αθήνας είναι 27 με 30, ενώ μια κλήση έλαβαν και από την πολύπαθη Μάνδρα, όπου η Τροχαία έχει δώσει εντολή για τη λήψη προληπτικών μέτρων, λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων που δημιουργούνται κάθε φορά που βρέχει.

Προβλήματα ορατότητας στο λιμάνι του Πειραιά

Η νεροποντή σε συνδυασμό με χαμηλή νέφωση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ορατότητα των επιβατικών πλοίων που αποπλέουν και καταπλέουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα επιβατικά πλοία στην είσοδο και στην έξοδο του λιμένος Πειραιώς κινούνται με πολύ χαμηλή ταχύτητα και χρησιμοποιούν συριγμούς με δεδομένο ότι η ορατότητα είναι πολύ χαμηλή.

Ποιοι δρόμοι της Αττικής έχουν μεγάλα προβλήματα

Η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, πριν από λίγο, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Και στα δύο ρεύματα της Πειραιώς, από το ύψος της λεωφόρου Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας.
  • Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ανθέων στο ρεύμα προς Αθήνα.
  • Στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών, από το ύψος της αερογέφυρας Μάνδρας επί της Ν.Ε.Ο.Α.Κ στο ρεύμα προς Θήβα.
  • Στην έξοδο της Μάνδρας (Κόμβος 1), στο ρεύμα προς Ελευσίνα της Αττικής οδού.
  • Στα διόδια Ελευσίνας στο ρεύμα προς Αθήνα.
  • Στις οδούς Κοροπούλη, Στρατηγού Ρόκα (και στα δύο ρεύματα) και Αγίας Αικατερίνης στην Μάνδρα.

Παραμένει το ίδιο σκηνικό τη Δευτέρα

Νεφώσεις, βροχές, αλλά και καταιγίδες αναμένεται να συνθέσουν το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία πάντως να σημειώνει άνοδο. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά, οι οποίες θα αυξηθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Το ίδιο σκηνικό, με νεφώσεις και τοπικές βροχές, αναμένεται και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Χαλκιδική, όπου οι καταιγίδες θα μπορούσαν να είναι κατά διαστήματα ισχυρές μέχρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς