22.6 C
Athens

UEFA: «Ο διαιτητής απεφάνθη ότι ήταν πέναλτι, όλα έγιναν νόμιμα»

Η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση για να δώσει διευκρινίσεις αναφορικά με το πέναλτι στο ματς της Παρί που έδωσε την πρόκριση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στην επίμαχη φάση που έμελλε να χαρίσει την πρόκριση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφέρθηκε σε ανακοίνωση της η UEFA.

Η Ομοσπονδία στήριξε τον διαιτητή για την απόφασή του και επεσήμανε πως η διαδικασία με το VAR έγινε με απόλυτη νομιμότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι υπεύθυνοι του VAR, παρακολουθώντας διάφορες γωνίες διαθέσιμες για αυτούς, πρότειναν στον διαιτητή να παρακολουθήσει ο ίδιος στο μόνιτορ την φάση που συνέβη στην μεγάλη περιοχή. Αντιλαμβανόμενοι ότι ο διαιτητής δεν είδε την φάση στην κανονική ροή του αγώνα (κάτι που σημαίνει ότι μπαίνει σε ισχύ το πρωτόκολλο του VAR που αφορά το σοβαρό λάθος ενός διαιτητή) έγινε παρακολούθηση της φάσης στον αγωνιστικό χώρο.

Ο διαιτητής επιβεβαίωσε ότι η απόσταση που ταξίδεψε η μπάλα δεν ήταν μικρή και η επαφή θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Το χέρι του αμυντικού δεν ήταν κοντά στο κορμί και επέκτεινε το κορμί του ενώ σταμάτησε και την πορεία της μπάλας προς την εστία. Μετά από όλα αυτά, ο διαιτητής απεφάνθη ότι ήταν πέναλτι. Όλα έγιναν νομίμως και ακολουθώντας το πρωτόκολλο του VAR».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς