23.3 C
Athens

Λακωνία: «Κυνηγοί» χαλκού ξήλωναν καλώδια από επιχειρήσεις

Μεγάλες ποσότητες καλωδίων ξήλωσε μέσα σε ένα διήμερο μια σπείρα «κυνηγών» χαλκού από δύο επιχειρήσεις, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ευρώτα στη Λακωνία

Μεγάλες ποσότητες καλωδίων ξήλωσε μέσα σε ένα διήμερο μια σπείρα «κυνηγών» χαλκού από δύο επιχειρήσεις, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ευρώτα στη Λακωνία. Παράλληλα, από μια ακόμη επιχείρηση, τα μέλη της έκλεψαν ένα φορτηγό. Μετά τη σύλληψή τους, εξετάζεται αν είχαν κλέψει και από πού, δέκα μπαταρίες οχημάτων, οι οποίες βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι τρεις κλοπές είχαν γίνει στις 28 Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου. Η λεία των πέντε δραστών ξεπερνούσε σε αξία τα 12.000 ευρώ. Από την έρευνα των αστυνομικών του τοπικού τμήματος ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο 41χρονοι και τρεις συνεργοί τους ηλικίας 29, 36 και 38 χρόνων, ενώ με την βοήθεια της Ο.Π.Κ.Ε., έγιναν έρευνες στα σπίτια τους στη Σκάλα Λακωνίας και σε δύο φορτηγά τους.

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν το κλεμμένο φορτηγό και μέρος των καλωδίων που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατασχέθηκαν τα δύο φορτηγά των δραστών ως μέσα για την τέλεση κλοπών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστώσουν αν έχουν λεηλατήσει και άλλες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς