18.7 C
Athens

Δείξε μου τα χαφ σου

Το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου που βρίσκεται σε εξέλιξη αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση του πόσο καθοριστικοί είναι οι κεντρικοί χαφ σε μία ομάδα. Οι 4 ομάδες των ημιτελικών έφτασαν εκεί που έφτασαν κυρίως λόγω των μέσων τους. Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ντε Μπρόινε, Βιτσελ, Χέντερσον, Λινγκαρντ, Πογκμπα και Καντέ είτε λόγω ποιότητας, είτε λόγω φόρμας ήταν καθοριστικοί στις πορείες των ομάδων τους και από αυτούς θα εξαρτηθεί κυρίως που θα καταλήξει το τρόπαιο.
 
Λόγω των συνθηκών που παίζεται πλέον το ποδόσφαιρο οι κεντρικοί χαφ είναι αυτοί που καθορίζουν την συνολική φυσιογνωμία των ομάδων τους. Από αυτούς εξαρτάται αν η ομάδα παίζει κάθετα ή από το πλάι, αν πιέζει και σε ποια μέτρα. Με λίγα λόγια είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο στο παιχνίδι.
 
Για να έρθουμε στα… δικά μας, αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο Ολυμπιακός έχει στις συγκεκριμένες θέσεις τους Καμάρα, Ανδρούτσο και Μπουχαλάκη και πάει για δύο ποδοσφαιριστές που τουλάχιστον ο ένας από αυτούς θα προορίζεται για βασικός. Μπορεί ο Καμαρά να έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την προετοιμασία, μπορεί ο Ανδρούτσος να έχει όλα τα φόντα για να εξελιχθεί σε ένα σπουδαίο χαφ, μπορεί να περιμένουμε από τον Μπουχαλάκη μια χρονιά με διάρκεια, ωστόσο σε μεγάλο βαθμό η σεζόν των Πειραιωτών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα ποιοτικά και όχι μόνο χαρακτηριστικά αυτών των δύο ποδοσφαιριστών που θα συμπληρώσουν το παζλ στον άξονα της μεσαία γραμμής.
 
Τα μηνύματα που φτάνουν στα αυτιά μου είναι πως σύντομα θα ολοκληρωθούν αυτές οι μεταγραφές και όταν αυτό θα συμβεί θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν.
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς