17.4 C
Athens

Αγωγή της Huawei κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Η Ουάσιγκτον απαγόρευσε στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Huawei και η εταιρεία προσέφυγε στη δικαιοσύνη

Στη δικαιοσύνη εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης προσέφυγε η Huawei, επειδή η Ουάσιγκτον απαγόρευσε στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Ο κινεζικός κολοσσός τηλεπικοινωνιών βρίσκεται σε διαμάχη με τις ΗΠΑ, καθώς οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές κατηγορούν την εταιρεία για τραπεζική απάτη, κλοπή τεχνολογίας και παρεμπόδιση του έργου της Δικαιοσύνης.

«Το αμερικανικό Κογκρέσο δεν προσέφερε ποτέ το παραμικρό στοιχείο για να δικαιολογήσει τους περιορισμούς που επέβαλε στη χρήση των προϊόντων της Huawei. Η απαγόρευση αυτή δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά επίσης εμποδίζει την Huawei από το να συμμετάσχει στον δίκαιο ανταγωνισμό, βλάπτοντας τελικά τους Αμερικανούς καταναλωτές», δήλωσε ο Γκούο Πινγκ ένας από τους προέδρους της εταιρείας.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο ιδιωτικός κινεζικός όμιλος θα ζητήσει αποζημίωση και τόκους για τη ζημία που υπέστη εξαιτίας των «αντισυνταγματικών» περιορισμών που του επιβλήθηκαν.

Οι ΗΠΑ έχουν θέσει περιορισμούς στη χρήση των προϊόντων του κινεζικού ομίλου εξαιτίας ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια, τη στιγμή που η Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις στους εταίρους της να λάβουν αντίστοιχα μέτρα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς