16.2 C
Athens

Η Αστυνομία «γνώριζε». Άρα είναι συνυπεύθυνη για τη φρίκη του Παπαστράτειου

Η Αστυνομία συνδέει το ντου στο Παπαστράτειο με μια επίθεση σε νεαρή οπαδό του ΠΑΟ από πέντε άνδρες. Κι εδώ προκύπτουν πολλά ερωτηματικά για τη στάση αλλά και την ευθύνη της ΕΛΑΣ σε όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν...

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την αδιανόητη δολοφονική επίθεση στο Παπαστράτειο σε γυναικόπαιδα και ΑμεΑ από κουκουλοφόρους (που όλα δείχνουν πως ανήκουν στους οργανωμένους του Παναθηναϊκού), μια πληροφορία από την Ελληνική Αστυνομία ήρθε για να να προβληματίσει ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με μια διαρροή από την ΕΛΑΣ, υπάρχει στην κατοχή της ένα βίντεο το οποίο δείχνει μια επίθεση με μαχαίρι σε νεαρή (οργανωμένη) οπαδό του Παναθηναϊκού από πέντε άνδρες. Οι Αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους πέντε δράστες που επιτέθηκαν στην κοπέλα, τρεις εκ των οποίων την κρατούσαν και δυο τη χτυπούσαν με βιαιότητα, προτού ένας εξ αυτών τη μαχαιρώσει στο πόδι.

Το περιστατικό αυτό φέρεται να συνέβη σε πάρκο περιοχής, δυτικά της Αθήνας, κάποιες μέρες πριν το ντου στο Παπαστράτειο και οι αστυνομικοί αναζητούν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επίθεση, με τις έρευνες να στρέφονται προς κάποιους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Εκείνο που προβληματίζει πραγματικά όμως σχετικά με τη στάση και τη συμπεριφορά της ΕΛΑΣ είναι άλλο. Η Αστυνομία ξεκαθαρίζει πως γνώριζε εδώ και μέρες για το συμβάν με την απαράδεκτη επίθεση στη νεαρή κοπέλα, εκλαμβάνοντας τα όσα έγιναν στο Παπαστράτειο ως αντίποινα.

Εφόσον όμως όντως γνώριζε η ΕΛΑΣ το παραπάνω και αφού υποψιαζόταν την πιθανότητα αντιποίνων, δεν θα έπρεπε να έχει πάρει στοιχειώδη μέτρα προστασίας όπου μπορούσε; Όπως για παράδειγμα, να έχει μια έστω υποτυπώδη αστυνομική δύναμη στο Παπαστράτειο, εκεί όπου δε βρίσκονταν «χούλιγκανς» αλλά γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι και ΑμεΑ; Τώρα, η Αστυνομία εκφράζει φόβους για αντίποινα από πλευράς οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού. Δυστυχώς, φαίνεται να είναι πολύ αργά πια μετά τον κύκλο βίας που άνοιξε το περασμένο Σάββατο…

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς