27.7 C
Athens

Όλα μπαίνουν στη «ζυγαριά»

Έχουν την σημασία τους για τους παίκτες και τον Μαρτίνς τα αποτελέσματα και η εικόνα του Ολυμπιακού στα παιχνίδια με τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι οι επτά αγώνες που απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος αποτελούν τυπική διαδικασία για τον Ολυμπιακό, όχι όμως ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές. Ο Πορτογάλος τεχνικός, όπως και οι παίκτες των Ερυθρόλευκων γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία των παιχνιδιών και ειδικά της πρώτης τριάδας με αντιπάλους τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο.

Οι νίκες θα επιτρέψουν στους Πειραιώτες να προχωρήσουν χωρίς περαιτέρω κραδασμούς μέχρι το τέλος της σεζόν. Και, παράλληλα, θα σφραγίσουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο ενδεχόμενο, όμως, που υπάρξει κάποιο στραβοπάτημα στα τρία επόμενα παιχνίδια, οι ψίθυροι θα ενταθούν, τα σύννεφα θα πυκνώσουν πάνω από του Ρέντη και κάποιοι θα επιβαρύνουν την θέση τους εν όψει των οριστικών αποφάσεων που θα ληφθούν για τη νέα σεζόν.

Αυτό θέλουν να αποφύγουν οι ποδοσφαιριστές και ο Μαρτίνς. Να υπάρξει νέα δυσάρεστη κατάσταση. Διότι, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, έχουν περισσότερα να χάσουν, παρά να κερδίσουν. Άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η αναφορά του Πορτογάλου προπονητή στις αρχές της εβδομάδας, ότι είναι σημαντικό ο Ολυμπιακός να πάρει άλλους 21 βαθμούς μέχρι το τέλος της περιόδου. Δεν το είπε απλά για να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες. Ξέρει ότι κάθε αγώνας αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία. Και θέλει το φινάλε κάθε ιστορίας να είναι καλό.

Τούτη την ώρα, το πλάνο είναι να μην γίνουν πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό το καλοκαίρι. Να στηριχτούν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, όπως φυσικά και ο προπονητής. Όμως, ποιος μπορεί να βάλει το χέρι του στη «φωτιά» και να πει με σιγουριά ότι θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα ίδια, αν ο Ολυμπιακός δεν κερδίσει τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο; Έχουν τους λόγους τους, λοιπόν, οι παίκτες και ο Μαρτίνς που θέλουν μόνο νίκες στα επόμενα παιχνίδια, γιατί έτσι θα αποφύγουν νέες αναταράξεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς