21.7 C
Athens

Βούτσης: «Ο πρωθυπουργός δε γνώριζε το μέγεθος της καταστροφής στο Μάτι»

Υπερασπίζεται Αλέξη Τσίπρα και Ρένα Δούρου για την τραγική βραδιά στο Μάτι ο πρόεδρος της Βουλής

«Αποκλείεται να γνώριζε ο πρωθυπουργός ότι η καταστροφή ήταν τόσο μεγάλη και να μην το έλεγε», δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή για το καταστροφικό βράδυ της 23ης Ιουλίου στο Μάτι ο πρόεδρος της Βουλής.

«Ο πρωθυπουργός επέστρεψε εσπευσμένα από το ταξίδι του γιατί υπήρχαν πληροφορίες για μεγάλη καταστροφή. Ελέγχεται αν εκείνη την ώρα υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για νεκρούς. Στις 2 το πρωί με εντολή του πρωθυπουργού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε πρώτη φορά για πολλούς νεκρούς», είπε ο Νίκος Βούτσης.

«Ο έλεγχος για τις επιχειρησιακές ευθύνες είναι ανοιχτός. Υπάρχουν πάρα πολλά σημεία που μπορεί κανείς να επισημάνει ότι έγιναν λάθη, λάθος αποφάσεις, λάθη στην επικοινωνία μεταξύ των δυνάμεων, λάθος ότι έκλεισε η Μαραθώνος», επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, που μίλησε για άδικη στοχοποίηση της Ρένας Δούρου:

«Ενδεχομένως μπαίνει συναρμοδιότητα της περιφέρειας για την εκκένωση, αλλά πρέπει να έχει όλα τα δεδομένα από τις μονάδες που επιχειρούν. Υπήρξε κομματική εκμετάλλευση, κατά τρόπο πρωτοφανή και για πολλούς μήνες. Η στοχοποίηση που έγινε ειδικά κατά της περιφερειάρχη, ήταν σε πολλές περιπτώσεις άδικη. Για το ύφος και το ήθος του καθενός μας κρινόμαστε, αλλά για την στοχοποίηση που γίνεται και για την προσπάθεια που κάνει, δεν μπορώ να τα βάλω όλα σε ένα μίξερ, θέλω να τα ξεχωρίσω».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς