18 C
Athens

Και στο τέλος νικάει ο Σόλσκιερ! (vid)

Παρά τις πολλές απουσίες της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε επική πρόκριση μέσα στο Παρίσι κόντρα στην Παρί (1-3) και προκρίθηκε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πήγε… καταδικασμένη στο Παρίσι αφού η ήττα στο πρώτο ματς και οι πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών δεν της έδιναν το δικαίωμα να ελπίζει.

Ωστόσο, με τον Νορβηγό όλα γίνονται όπως έχει αποδειχθεί και στο πρωτάθλημα κι έτσι οι «κόκκινοι διάβολοι» πανηγύρισαν μια μυθική πρόκριση μέσα στο Παρίσι (1-3).

Ο Λουκάκου έστειλε το μήνυμα στην Παρί από νωρίς. Μόλις στο 2ο λεπτό βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Παριζιάνων, πέρασε τον Μπουφόν και πλάσαρε για το 0-1.

Η Παρί κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα το ματς όταν ο Μπερνάτ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι μετά το γύρισμα του Εμπαπέ και έκανε το 1-1 σε κενή εστία. O Ισπανός μπακ που είχε αρκετά ανεβάσματα απείλησε και στο 20′ με τη Γιουνάιτεντ να απαντά με… γκολ στο 35′, όταν ο «δαιμόνιος» Λουκάκου πήρε το ριμπάουντ από την ασταθή απόκρουση του Μπουφόν και έκανε το 1-2.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ έριξε το τέμπο του αγώνα κάτι που βόλεψε και τη Γιουνάιτεντ η οποία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τους… νεαρούς Γκρίνγουντ και Τσονγκ, αφού επιλογές πολλές στον πάγκο δεν υπήρχαν.

Στο 83′ ο Εμπαπέ έχασε τεράστια ευκαιρία για να «κλειδώσει» την πρόκριση για την Παρί, όταν φάτσα με τον Ντε Χέα γλίστρησε. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε ευκαιρία στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού, όμως ο… από μηχανής θεός για τους Άγγλους ήταν ο Κιμπεμπέ: Ένα ανόητο χέρι του, το οποίο κατελόγισε ο διαιτητής της αναμέτρησης στις καθυστερήσεις και μετά από έλεγχο στο VAR έδωσε την ευκαιρία στον Ράσφορντ να τελειώσει το ματς από την άσπρη βο’υά (1-3) και να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του.

Μία μυθική πρόκριση που δίνει πολλούς πόντους στον Σόλσκιερ ενόψει του καλοκαιριού, την ώρα που στην Παρί θα προσπαθήσουν να συνέλθουν αφού κατάφεραν για μία ακόμα χρονιά να μην φτάσουν καν μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Παρί: Μπουφόν, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Κέχερ (69′ Παρέδες), Μαρκίνιος, Βεράτι, Εμπαπέ, Ντι Μαρία, Μπερνάτ, Ντάνι Άλβες (90+4′ Καβάνι), Ντράξλερ (71′ Μενιέ).

Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιάνγκ (87′ Γκρίνγουντ), Μπαγί (35′ Νταλότ), Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Σο, Μακτόμινεϊ, Φρεντ, Περέιρα (80′ Τσονγκ), Ράσφορντ, Λουκάκου.

Τα highlights της αναμέτρησης:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς