17.8 C
Athens

Το παραμύθι τελικά είχε… «δράκους»

Η φοβερή και τρομερή Πόρτο πήρε δίκαια την πρόκριση για τους 8' του Τσάμπιονς Λίγκ νικώντας την Ρόμα με 3-1 στο Ντραγκάο έπειτα από ένα φινάλε «θρίλερ»

Έπειτα από ένα δραματικό φινάλε με απανωτές συγκινήσεις στο τέλος η Πόρτο νίκησε με 3-1 την Ρόμα στην παράταση και δίκαια προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσαμπιονς Λιγκ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με σαφή υπεροχή των γηπεδούχων χωρίς όμως να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Τελικά η πίεση της Πόρτο καρποφόρησε στο 26’ όταν ο Μανωλάς έχασε τη μπάλα από τον Μαρέγκα, αυτός μπήκε στην περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Τικίνιο που από κοντά δεν συσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Δέκα αγωνιστικά λεπτά μετά οι Ρωμαίοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα και ταυτόχρονα να φέρουν στην πλευρά τους την υπόθεση πρόκριση..

Στο 36ο λεπτό ο Μιλιτάο ανέτρεψε τον Περότι με τον διαιτητή της αναμέτρησης να σφυρίζει πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ντε Ρόσι. Mε αυτό το σκορ πήγαν οι δυο ομάδες στην ανάπαυλα.

Το δεύτερο μισό του παιχνιδιού ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο με την Πόρτο να έχει την κατοχή και να πιέζει την Ρόμα.

Στο 49′ οι γηπεδούχοι «ακούμπησαν» το 2-1 όταν σε σέντρα του Μιλιτάο, και καρφωτή κεφαλιά του Τικίνιο, η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Δυο λεπτά αργότερα οι «δράκοι» ξαναέγιναν απειλητικοί με τον Τικίνιονα βρίσκει τον Μαρέγκα μέσα στην περιοχή, με το πλασέ του τελευταίου από καλή θέση να απομακρύνεται από τον Όλσεν.

Και αν στο 49’ και στο 51’ οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν, στο 53’ εκτέλεσαν τις προειδοποιήσεις τους.

Ο Κορόνα σέντραρε από τα αριστερά, και ο Μαρέγκα με κοντινή προβολή έβαλε τους γηπεδούχους ξανά στην θέση του οδηγού κάνοντας το 2-1.

Η Πόρτο συνέχισε την πίεση της και στο 77’ ο Μπραχίμι με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, ανάγκασε τον Όλσεν να κάνει μια εξαιρετική επέμβαση.

Από κει και πέρα δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση και έτσι ο αγώνας πήγε στην παράταση.Στο πρώτο ημίχρονο αυτής δεν συνέβη τίποτα το αξιοσημείωτο καθώς και οι δυο ομάδες προτίμησαν να «θωρακίσουν» τα μετόπισθεν τους.

Στo 109’η κεφαλιά του Τζέκο δεν ανησύχησε τον Κασίγιας αλλά τρία λεπτά μετά οι «Τζιαλορόσι» έφτασαν «μια άνασα» από την ισοφάριση που θα θα σήμαινε ταυτόχρονα και πρόκριση.

Ο Τζέκο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας και πλάσαρε αλλά ο Πέπε έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Και ενώ όλα υποδείκνυαν ότι η Ρόμα είχε το πάνω χέρι στο 114′ 14’ο Φλορένσι τράβηξε αντικανονικά τον Φερνάντο από την φανέλα, με τον διαιτητή να συμβουλεύεται το VAR και εν τέλει να καταλογίζει πέναλτι υπέρ των «δράκων».

Ο Τέλες, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, ευστόχησε από τα έντεκα βήματα δίνοντας την μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά στην Πόρτο, παρότι στο τέλος παραλίγο να υπάρξουν εγκεφαλικά στο Ντραγκάο.

Στο 120′ ο διαιτητής συμβουλεύτηκε εκ νέου το VAR προκειμένου να δει αν ο Μαρεγκά ανέτρεψε τον Σικ και τελικά δεν έδωσε πέναλτι στους φιλοξενουμένους.

Πόρτο:Κασίγιας, Μιλιτάο (103′ Μάξι Περέιρα), Φελίπε, Πέλε, Άλεξ Τέγιες, Έκτορ Ερέρα, Ντανίλο Περέιρα, Οτάβιο (93’Ερνάνι), Χέσους Κορονά (69’Μπραχίμι), Μούσα Μαρέγκα, Τικίνιο.

Ρόμα: Όλσεν, Μαρκάνο (76’ Κριστάνε), Μανωλάς, Τζέσους, Ενζοζί, Ντε Ρόσι (45’ Πελεγκρίνι (Σικ 96′), Κάρσντορπ (55’ Φλορένσι), Κολάροφ, Τζέκο, Περότι, Ζανιόλο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς