16.2 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Ο «Μάγος» λέει «ναι» στον Ολυμπιακό! (vid)

Στις 8 Ιουλίου 1999 δεν είχαμε ούτε την άφιξη ούτε την παρουσίαση του Ζιοβάνι από τον Ολυμπιακό, αλλά την επίτευξη της συμφωνίας με τον Βραζιλιάνο «Μάγο»

Όχι ότι έχει τόσο μεγάλη σημασία η αποκατάσταση της αλήθειας, μια και δεν αλλάζουν πολλά στην ουσία της προσφοράς και του αντίκτυπου που προκάλεσε η μεταγραφή του Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα στον Ολυμπιακό. Απλώς, καλό είναι να γίνει αυτή η διευκρίνιση. Σαν σήμερα το 1999, λίγο πριν τις 11 το βράδυ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, ο καταξιωμένος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αποδέχθηκε τη δελεαστική πρόταση του Σωκράτη Κόκκαλη (1,3 δισ. δρχ. για τριετές συμβόλαιο) και θα άφηνε την Μπαρτσελόνα για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Το «ναι» του Ζιοβάνι ήταν το τελευταίο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε ήδη συμφωνήσει με τη διοίκηση των Καταλανών για ένα ποσό που ξεπερνούσε τα 2 δισ. δρχ. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η κατ’ ιδίαν επαφή του Γιώργου Λούβαρη και του Πέτρου Κόκκαλη με τον διεθνή Βραζιλιάνο και τον μάνατζέρ του, Ρομπέρτο Μαρτίν, στη Βαρκελώνη. Έτσι, η ακριβότερη μεταγραφή -μέχρι τότε- στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν γεγονός. Ίσως να είναι και η σημαντικότερη, μια και ο ερχομός του Ζιοβάνι άνοιξε τον δρόμο για τη μεταγραφή και άλλων πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες. Για την προσφορά του «Ζιο» στην ομάδα του Πειραιά δεν χρειάζεται να παραθέσουμε αριθμούς. Όσοι έζησαν εκείνα τα χρόνια, ξέρουν και νιώθουν.

Στις 13 Ιουλίου 1999 ο Ολυμπιακός «έκλεισε» και τον διεθνή Σλοβένο μέσο, Ζλάτκο Ζάχοβιτς. Ο Ζιοβάνι έφτασε στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου, με χιλιάδες κόσμο να τον αποθεώνει στο αεροδρόμιο και την ίδια ημέρα παρουσιάστηκε μαζί με τον Ζάχοβιτς από τον Ολυμπιακό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς