22 C
Athens

Μπλόκο στα διαιτητικά όργια και στις ομάδες δορυφόρους

Πρόταση ανάσα του Ολυμπιακού για το νέο πρωτάθλημα και ανάδειξη του πρωταθλητή από τα πλέι οφ, αλλά και καθιέρωση πλέι άουτ

Πρόταση-μπλόκο στα διαιτητικά όργια και στις ομάδες δορυφόρους καταθέτει ο Ολυμπιακός ενόψει της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος. Η Πειραϊκή ΠΑΕ θα επιδιώξει να βάλει φρένο στις παρενέργειες της λειτουργίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και παράλληλα να ενισχύσει την εμπορικότητά τους, με πρόταση που ναι μεν δεν φέρνει την επανάσταση, αλλά ωθεί στην κατεύθυνση της αξιοπιστίας.

Ο Ολυμπιακός άσχετα με τον αριθμό των ομάδων της Super League, αν θα μειωθούν δηλαδή σε 14, ή θα παραμείνουν 16, ζητά να επανέλθουν τα πλέι οφ με την ιδιαιτερότητα όμως ότι σε αυτά θα κρίνεται και ο τίτλος του πρωταθλητή! Στο μίνι πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει δηλαδή, να πάρουν μέρος οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από 1-4.

Από αυτή την διαδικασία δηλαδή για πρώτη φορά θα βγαίνει ο πρωταθλητής, αλλά και η ομάδα που θα παίρνει το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League, εφόσον διατηρήσει η Ελλάδα την αντίστοιχη θέση στην κατάταξη της UEFA.

Με τον τρόπο αυτό όλες οι ομάδες θα δίνουν μάχη προκειμένου να πάρουν κατά το δυνατόν περισσότερους πόντους για να μπουν στα πλέι οφ από πλεονεκτική θέση και σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος δεν θα επαναπαύονται. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι τέσσερις πρώτοι θα ριχτούν στη μάχη για το ποιος τελικά θα κόψει πρώτος το νήμα, σε ένα μίνι πρωτάθλημα με τεράστιο εμπορικό ενδιαφέρον.

Στο σχέδιο του Ολυμπιακού υπάρχει και επαναφορά στα πλέι άουτ προκειμένου να μην υπάρχουν αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες τις τελευταίες αγωνιστικές και μάλιστα σε αυτά θα πάρουν μέρος οι ομάδες από τις θέσεις 7 και κάτω, μέχρι δηλαδή τον 14ο ή 16ο.

Την πρόταση του Ολυμπιακού θα καταθέσει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Τάκης Αγραφιώτης. Εφόσον τύχει αποδοχής τότε θα υπάρξει σαφής βελτίωση του πρωταθλήματος και θα εκτοξευθεί η εμπορικότητά του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς