17.8 C
Athens

Στη λίστα του Forbes ο Ιβάν Σαββίδης

Στη λίστα του περιοδικού Forbes συμπεριλαμβάνεται ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης

Στη φετινή λίστα του περιοδικού Forbes που περιλαμβάνει τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου συγκαταλέγεται ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης. Ο πρόεδρος του «Δικέφαλου του Βορρά» μοιράζεται τη θέση 1511 με την περιουσία του να ανέρχεται στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια!

Στο σύντομο βιογραφικό του αναφέρεται ως ιδρυτής της εταιρίας  Agrokom Group στην οποία ανήκει και η καπνοβιομηχανία Donskoy Tabak της οποίας εξελέγη γενικός διευθυντής το 1993.

Όσον αφορά τη φετινή λίστα και σε σχέση με την περσινή, αξιοσημείωτη είναι η πτώση του Μάρκ Ζούκεμπεργκ, από την τέταρτη στην όγδοη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Πρώτος και φέτος είναι ο πολυσυζητημένος CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος, με 131 δισεκατομμύρια, ενώ δεύτερος κατατάχθηκε ο Μπιλ Γκέιτς, με περίπου 96 δισεκατομμύρια δολάρια. Την τριάδα κλείνει ο Ουόρεν Μπάφετ με περίπου 82 δισ. εκατομμύρια δολάρια ενώ ακολουθούν ο Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης της Louis Vuitton και ο Μεξικανός μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ.

Στην πρώτη δεκάδα ο Αράνσιο Ορτέγκα της Zara καταλαμβάνει την έκτη θέση, ο Λάρι Έλισον την έβδομη, ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ την όγδοη, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ την ένατη και ο Λάρι Πέιτζ την δέκατη.

Στην διάσημη λίστα περιλαμβάνονται και τέσσερις έλληνες δισεκατομμυριούχοι για πολλοστή φορά. Πρώτος, μεταξύ των Ελλήνων, είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, που βρίσκεται στην θέση 804. Πρόκειται για το γιο του Σταύρου Νιάρχου και έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες τέχνης.

Ακολουθεί ο Σπύρος Λάτσης και η οικογένεια Λάτση, με 2 δισ. εφτακόσια εκατομμύρια δολάρια στην θέση 838, ενώ τρίτος έλληνας κατατάσσεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με 2 δισ. εκατό εκατομμύρια δολάρια, στο νούμερο 1116 της λίστας.

Ακολουθεί ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης και η οικογένεια Βαρδινογιάννη με περιουσία ύψους ενός δισεκατομμυρίου εφτακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων, που βρίσκεται στην 1349η θέση της φετινή λίστας των ισχυρών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς