25.3 C
Athens

Με ψηλά το κεφάλι!

Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν ακόμα μια μάχη απέναντι στη πανίσχυρη Τρεντίνο (3-1) και αποκλείστηκαν στα ημιτελικά του CEV Cup με εξαιρετική απόδοση

Ο Ολυμπιακός πάλεψε στο Τρέντο, σε μια ούτως ή άλλως εξαιρετικά δύσκολη αποστολή μετά το 0-3 στο «Μελίνα Μερκούρη». Η ομάδα του Μουνιόθ είχε καλή απόδοση και κατάφερε να κατακτήσει και ένα σετ, αποχωρώντας με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση (3-1).

Στο πρώτο σετ οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη δράση του  Κοβάτσεβιτς και προηγήθηκαν με 2-4 στο ξεκίνημα του παιχνιδιού στο Τρέντο.

Οι γηπεδούχοι είχαν για ακόμα μια φορά σε εξαιρετική μέρα τον Τζιανέλι, ο οποίος μοίραζε υποδειγματικά το παιχνίδι, κάνοντας δύσκολο το έργο των μπλοκέρ του Ολυμπιακού.

Οι Ιταλοί με τον Ράσελ να παίρνει τη μερίδα του λέοντος στις επιθέσεις πήραν το προβάδισμα με 8-6, με τον Μπέμε σε αρκετές περιπτώσεις να είναι ένα «κλικ» πιο αργός στην μετακίνησή του.

Με τις επιθέσεις του Σμιτ και το εντυπωσιακό μονό μπλοκ του Τερβαπόρτι στον Κοβάσεβιτς, οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 10-12, αναγκάζοντας τον προπονητή της Τρεντίνο να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ.

Όμως, η κλάση των γηπεδούχων φάνηκε και με εντυπωσιακές άμυνες το 16-16 έγινε 25-19 με συνοπτικές διαδικασίες για τους Ιταλούς.

Στη συνέχεια, η Τρεντίνο προηγήθηκε με 4-2 με τους Ράσελ-Βετόρι να πιάνουν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Όμως, η ομάδα του Μουνιόθ δεν πτοήθηκε και με τα τελειώματα του Αλεξίεφ κρατούσε κοντά τη διαφορά (11-10).

Από το 13-12 και ύστερα, οι Ιταλοί έκαναν ένα μίνι σερί 4-1 και με τα πολυάριθμα χαμένα σερβίς του Ολυμπιακού κατέκτησε και το δεύτερο σετ (2-0), παίρνοντας παράλληλα και την πρόκριση στον τελικό του CEV Cup.

Στο τρίτο σετ, η Τρεντίνο έκανε ένα «λίφτινγκ» στην εξάδα της και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 6-9 έχοντας φανερό πλεονέκτημα.

Σταδιακά και με τον Αλεξίεφ να παίρνει στις πλάτες του την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν το τη διαφορά σε 10-14 και στη συνέχεια 12-19, βάζοντας τις βάσεις για τη κατάκτηση του σετ.

Ο Βούλγαρος ακραίος των ερυθρολεύκων με ένα ακόμα εξαιρετικό χτύπημα στη διαγώνιο, διαμόρφωσε το 2-1 (25-17). Το συγκεκριμένο σετ αποτελεί από μόνο του διάκριση για τον Ολυμπιακό, στην έδρα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Τρεντίνο.

Στο επόμενο σετ δεν άλλαξε κάτι δραστικό στην αναμέτρηση, με τον Μουνιόθ να ρίχνει με τη σειρά του στη μάχη τους Ανδρεάδη-Σμαραγδή και Κουμεντάκη για πάρουν και αυτοί χρόνο συμμετοχής.

Με τον Καβούτο να κάνει σωστές επιλογές και τον Ολυμπιακό να έχει φανερό πρόβλημα στο μπλοκ απέναντι στους αλτικούς παίκτες των Ιταλών, η διαφορά έφτασε από 11-10 σε 17-11 και κάπου εκεί το ταξίδι του Ολυμπιακού τελείωσε για φέτος στο CEV Cup.

Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν μεγάλη μάχη απέναντι στη παγκόσμια πρωταθλήτρια Τρεντίνο και στα δύο παιχνίδια, ενώ ταυτόχρονα έκαναν μια εκπληκτική πορεία μέχρι τα ημιτελικά. Φυσικά κανείς δεν είχε την απαίτηση να βρεθεί ο Ολυμπιακός στον τελικό κόντρα στην Γαλατάσαράι, αφού τα μεγέθη είναι διαφορετικά.

Η ομάδα του Μουνιόθ απέδειξε πως είναι δυνατή, έχει χτιστεί σωστά και με προσεκτικές κινήσεις θα δει και άλλα τέτοια ευρωπαϊκά ματς τα επόμενα χρόνια.

Τα σετ: 25-19, 25-19, 17-25, 25-17

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς