16.9 C
Athens

Υπέγραψε την πρόκριση ο Χάρι Κέιν (vid)

Στα προημιτελικά του Champions League προκρίθηκε η Τότεναμ, καθώς κέρδισε για δεύτερη φορά την Ντόρτμουντ (0-1) και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους «8»

Στα προημιτελικά του Champions League προηγήθηκε η Τότεναμ, η οποία επικράτησε και στη Γερμανία της Ντόρτμουντ με 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και έχασαν αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουν, αλλά στο δεύτερο δέχτηκαν γρήγορα το γκολ και στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν.

Η Ντόρτμουντ πήρε τον έλεγχο του ματς από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η γερμανική ομάδα εξ αρχής πίεσε για να βρει το πρώτο γκολ, αλλά όλες τις οι προσπάθειες είτε πήγαιναν εκτός εστίας, είτε έλεγε όχι ο Λιορίς.

Η Τότεναμ πήγε να σκοράρει κόντρα στη ροή του ματς. Ο Σον βγήκε μόνος του με τον τερματοφύλακα, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Η Ντόρτμουντ απάντησε άμεσα. Ο Βάιγκλ έκανε την κεφαλιά με τον Λιορίς να αποκρούει. Στη συνέχεια έκανε το σουτ, αλλά μεσολάβησε το σώμα του Ντέιβις και η μπάλα κατέληξε κόρνερ στο 33′.

Η Ντόρτμουντ συνέχισε να σπαταλάει ευκαιρίες και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η γερμανική ομάδα σε 45′ δημιούργησε 11 ευκαιρίες (οι 5 στο τέρμα), αλλά η Τότεναμ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν.

Στο δεύτερο μέρος η Ντόρτμουντ «πλήρωσε» την αστοχία της και η Τότεναμ έβαλε τέλος στα όνειρα της για πρόκριση. Ο Σισοκό στο 48′ έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Κέιν και ο Άγγλος με ένα εκπληκτικό πλασέ έκανε το 0-1 για την αγγλική ομάδα.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι. Η Ντόρτμουντ έχασε κάποιες ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε και η Τότεναμ πήρε τη νίκη με 1-0 και με συνολικό σκορ 4-0 πέρασε στην επόμενη φάση του Champions League και πέταξε εκτός τους Γερμανούς.

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Βολφ (62′ Λάρσεν), Ακανζί, Ντιαλό, Γκερέιρο (62′ Πούλισιτς), Βιτσέλ, Βάιγκλ, Σάντσο, Γκέτσε, Ρόις (76′ Ντιλέινι), Αλκάθερ

Τότεναμ: Λορίς, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Οριέ, Γουίνκς (55′ Ντάιερ), Σισοκό, Ντέιβις, Σον (72′ Λαμέλα), Έρικσεν, Κέιν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς