27.7 C
Athens

Ποντένσε και Γκιλιέρμε έδειξαν τον δρόμο…

Η νοοτροπία που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήταν ένα από τα κέρδη στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα - Ο Μαρτίνς, οι δηλώσεις, η εξήγησή τους και πώς θα πορευτεί στην επόμενη τριάδα αγώνων με αντιπάλους, τους Άρη, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο

Έβγαλε αντίδραση, έδειξε χαρακτήρα, κέρδισε, πάει παρακάτω. Πρώτα και πάνω απ´ όλα όμως για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι με τον Απόλλωνα ήταν ζήτημα νοοτροπίας, των παικτών και του προπονητή. Και ο Μαρτίνς, ο Ποντένσε, ο Γκιλιέρμε, ο Φορτούνης, ο Χασάν έδειξαν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουν οι Ερυθρόλευκοι.

Πέρυσι, οι Πειραιώτες έχοντας μείνει εκτός στόχων, ηττήθηκαν στη Ριζούπολη με ένα γκολ που δέχτηκαν στα 30 δευτερόλεπτα. Και δεν κέρδισαν κανένα από τα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Τώρα, μετά από το σοκ του αποκλεισμού μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Απόλλωνα, πέτυχε δύο γκολ, είχε δύο δοκάρια, 19 τελικές προσπάθειες και αυτό ήταν απόρροια μιας διαφορετικής νοοτροπίας.

Με αυτή τη φιλοσοφία υποχρεούνται να πορευτούν οι Ερυθρόλευκοι μέχρι το φινάλε της περιόδου και αυτή είναι που θα τους επιτρέψει να μπουν πιο δυνατοί στη νέα περίοδο. Ο Ποντένσε δεν βρήκε μπόσικο τον αδύναμο αντίπαλο του Ολυμπιακού και είπε να κάνει τη διαφορά. Το ίδιο θα έπραττε, όποια ομάδα κι αν είχε απέναντί του. Διότι, έτσι έχει μάθει να λειτουργεί ως ποδοσφαιριστής. Είναι θέμα νοοτροπίας. Το ίδιο ισχύει και για άλλους ποδοσφαιριστές, τον Τοροσίδη, τον Γκιλιέρμε, τον Φορτούνη.

Το πρώτο κέρδος λοιπόν ήταν αυτό, το σκεπτικό με το οποίο αντιμετώπισαν οι ποδοσφαιριστές τον αγώνα με τον Απόλλωνα. Βέβαια, το κλίμα ήταν βαρύ και δεν επέτρεπε περιθώρια για οτιδήποτε άλλο, ωστόσο και άλλες σεζόν υπήρξαν δύσκολες μέρες και κάποιοι έκαναν αγγαρεία και ήρθαν κι άλλα στραβοπατήματα. Το δεύτερο κέρδος ήταν η νίκη. Και το τρίτο, ότι ο Ολυμπιακός μετά από ένα μήνα δεν δέχθηκε γκολ. Έγιναν κάποια λάθη στο ανασταλτικό κομμάτι σε ορισμένες φάσεις, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν κόστισαν. Ενδεχομένως, να είχε να κάνει και με τη δυναμικότητα του αντιπάλου.

Ο Μαρτίνς είπε μετά το ματς με τον Απόλλωνα ότι, «όλα είναι δυνατά και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στο πρωτάθλημα» και το έπραξε αυτό για τέσσερις λόγους. Πρώτον, διότι επιθυμεί ο Ολυμπιακός να κλείσει με σερί νικών την περίοδο. Δεύτερον, γιατί θέλει να κρατήσει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές και προσπαθεί να τους βρει κίνητρα. Τρίτον, διότι ακολουθούν οι δύο αγώνες με τον Άρη στο Καραϊσκάκης και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Και, τέταρτον, γιατί γνωρίζει ότι η εικόνα των Ερυθρόλευκων και τα αποτελέσματα απέναντι στους Κιτρινόμαυρους και τους Πράσινους, όπως και στα εναπομείναντα παιχνίδια μπορούν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν πόντους από τον ίδιο και τους ποδοσφαιριστές.

Γι´ αυτό τον λόγο και ο Πορτογάλος τεχνικός θα παρατάξει τουλάχιστον στα τρία επόμενα ματς (συμπεριλαμβανομένου δηλαδή και εκείνου με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκης) τους βασικούς και γενικά την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Έτσι, κάποιοι που, ίσως περίμεναν πως θα πάρουν πια περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνουν ακόμη λίγο υπομονή. 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς