16.9 C
Athens

Δήμαρχος Μυκόνου: Ζητά ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης για το νησί

Νέα συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μυκόνου, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για μια πιο αποτελεσματική αστυνόμευση

Νέα συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για μια πιο αποτελεσματική αστυνόμευση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς στην Αθήνα.

Η συνάντηση ήταν συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος, τον Οκτώβριο του 2018, με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και τον νέο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αριστείδη Ανδρικόπουλο, αποσπώντας δεσμεύσεις και των δύο για λύσεις στα ζητήματα αστυνόμευσης που τους είχε θέσει.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα το θέμα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας. Επέμεινε στην ανάγκη ειδικού και οργανωμένου σχεδίου δράσης της αστυνομίας, με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας κάθε μορφής, καθώς και την αστυνόμευση στις παραλίες, στο παράνομο μεταφορικό έργο, στην οδική ασφάλεια και στις παραβιάσεις. Υπογράμμισε την σημασία της ανάπτυξης εποχούμενων περιπολιών για τη συνεχή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στους δημόσιους χώρους.

Ο Αρχηγός αρχικά σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η έγκαιρη επικοινωνία Αστυνομίας και Δήμου, εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Τόνισε μάλιστα πως το φετινό σχέδιο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας, για να έχει αποτέλεσμα θα ξεκινήσει Το Μάιο και θα στηρίζεται στη συνεχή με αμοιβαία βοήθεια και συνεργασία των δύο φορέων.

Σημείωσε πως η αποστολή των δυνάμεων θα γίνεται διαδοχικά και τμηματικά, ώστε τα πρώτα κλιμάκια να μεταφέρουν την εμπειρία τους στους επόμενους, κατορθώνοντας έτσι οι νέοι αστυνομικοί κλιμακίων, να έχουν πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας που θα αντιμετωπίσουν.

Βεβαίωσε πως θα πραγματοποιηθεί έγκαιρη συνάντηση και θα επακολουθήσει μόνιμος συντονισμός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων, του Διοικητή της Αστυνομίας Μυκόνου. Στο σχήμα αυτό θα συμμετέχει και ο Δήμαρχος Μυκόνου, ώστε να επιλύονται άμεσα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς