20.2 C
Athens

Ασπρόπυργος: Το πρώτο βραβείο μαθητικής επιχειρηματικότητας

«Ιστορία» στη μαθητική επιχειρηματικότητα έγραψε το ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, αφού φέτος πήρε το πρώτο βραβείο στη μαθητική επιχείρηση

«Ιστορία» στη μαθητική επιχειρηματικότητα έγραψε το ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, αφού φέτος πήρε το πρώτο βραβείο στη μαθητική επιχείρηση. Πέρυσι είχε κερδίσει το 3ο βραβείο στην αντίστοιχη εμπορική έκθεση της Αθήνας, με την «επιχείρηση» «Όμηρος – Ρίχνω Φως στον Πολιτισμό» και το 3ο Πανελλαδικό βραβείο του 2018.

Συγκεκριμένα η Η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» «Ποντοπόρεια-Pontoporeia» – ΗΕLLENIC CARGO SAFETY από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ασπροπύργου, κέρδισε το 1ο βραβείο της 14ης Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης της Αθήνας 2019 του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Η βράβευση έγινε την περασμένη Παρασκευή στο The Μall Athens, στο Μαρούσι. Η «επιχείρηση» των μαθητών και των μαθητριών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ασπροπύργου παρουσίασε δύο καινοτόμα προϊόντα που εξασφαλίζουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια των φορτίων κατά τη μεταφορά τους στα εμπορικά πλοία.

Το 1o βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, Mάρκος Βερέμης μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου. Oι κύριοι Βερέμης και Αθανασίου συνεχάρησαν θερμά τα μέλη της «Pontoporeia» και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι με τις έξυπνες ιδέες και την άριστη υλοποίηση όλων των μαθητικών «επιχειρήσεων» που συμμετείχαν στην Εμπορική Έκθεση της Αθήνας 2019 του ΣΕΝ/JA Greece.

Στην επίσημη έναρξη τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και απηύθυναν χαιρετισμό στα παιδιά «επιχειρηματίες», ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης και ο Διευθυντής Επικοινωνίας του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών), Δημήτρης Βέργαδος, οι οποίοι συνομίλησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες και έμειναν έκπληκτοι με τα προϊόντα τους και τον επαγγελματισμό τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες έδωσαν θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθητικές «επιχειρήσεις» και στην υπεύθυνη του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», Ελένη Χελιώτη, για την άριστη διοργάνωση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς