22.6 C
Athens

Πέντε παίκτες πρώτης γραμμής, αρχή από τα στόπερ

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τις πρώτες ειλημμένες αποφάσεις του μεταγραφικού σχεδιασμού και εξηγεί τον λόγο που οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από το κέντρο άμυνας

Ενόψει καλοκαιριού, ο Ολυμπιακός πρόκειται να ενισχυθεί με παίκτες – προσωπικότητες. Αυτό λένε τουλάχιστον τα μέχρι δεδομένα που κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση. Βρισκόμαστε πλέον στον Μάρτιο, οπότε η διοίκηση των Ερυθρόλευκων έχει πλήρη εικόνα των αναγκών της ομάδας και ό,τι και να συμβεί τις υπόλοιπες οκτώ αγωνιστικές δεν θα αλλάξει τον σχεδιασμό.

Η βασική προϋπόθεση για όλα αυτά είναι βεβαίως η παρουσία του Ολυμπιακού προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι, οι πρώτες σκέψεις και κινήσεις γίνονται με αυτό το σκεπτικό, της προοπτικής των παιχνιδιών στο Τσάμπιονς Λιγκ και πως οι Πειραιώτες θα παρουσιαστούν ενισχυμένοι και ανταγωνιστικοί. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η δεύτερη θέση θα χαθεί μονάχα με αυτοχειρία…

Τι λένε λοιπόν, οι πρώτες πληροφορίες για τη νέα σεζόν; Σύμφωνα με αυτές, πρόθεση της πειραϊκής ΠΑΕ είναι η ενίσχυση με τουλάχιστον πέντε παίκτες πρώτης γραμμής. Προτεραιότητα έχει δοθεί στις μεταγραφές παικτών με ηγετικά χαρακτηριστικά και αφορούν τη θέση του σέντερ φορ, του αριστερού εξτρέμ, του κεντρικού χαφ, των στόπερ, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει κίνηση και για αριστερό μπακ ή δεύτερο κεντρικό αμυντικό.

Οι πρώτες παρεμβατικές κινήσεις αναμένεται να γίνουν στο κέντρο της άμυνας. Ως γνωστόν, τον Ιούνιο λήγει ο δανεισμός του Μιράντα, ο οποίος θα επιστρέψει στη Γουλβς. Από εκεί και πέρα, το μέλλον δεν είναι ευοίωνο ούτε για τον Βούκοβιτς, που υπέπεσε σε πολλά λάθη κατά τη διάρκεια της σεζόν, τον βαραίνουν τα τρία αυτογκόλ και από ένα σημείο και μετά σταμάτησε να εμπνέει σιγουριά.

Για την περίπτωση του Αβραάμ Παπαδόπουλου δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Επέστρεψε για να παίξει κάποια παιχνίδια και στο τέλος της περιόδου αναμένεται να κρεμάσει τα παπούτσια του. Συνεπώς, οι δύο λύσεις για τα στόπερ είναι ο Σισέ και ο Μεριά, αλλά κανένας από τους δύο δεν διαθέτει την προσωπικότητα και το ειδικό βάρος που χρειάζεται ο Ολυμπιακός στα μετόπισθεν. Μάλιστα, υπάρχει και κάποιοι που θεωρούν πως οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να κινηθούν για δύο πολύ ποιοτικούς κεντρικούς αμυντικούς με σκοπό να λυθεί μια και καλή το ζήτημα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς