20.9 C
Athens

Το «σήμα» του Μέντες για Ποντένσε!

Ο Ολυμπιακός περιμένει ανά πάσα στιγμή το σινιάλο του Ζόρζε Μέντες που θα σημάνει την ολοκλήρωση της μεταγραφής

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται όλες αυτές τις μέρες, ας κάνουμε καταρχάς μια ανακεφαλαίωση στο θέμα του Ποντένσε, προτού περάσουμε στις τελευταίες εξελίξεις. Ο νεαρός Πορτογάλος έχει ήδη περάσει από ιατρικές εξετάσεις (στο Λονδίνο) για λογαριασμό του Ολυμπιακού και έχει συμφωνήσει για πενταετές συμβόλαιο με καθαρές ετήσιες αποδοχές άνω του 1,2 εκ. ευρώ. Από την παραπάνω εξίσωση λείπει μονάχα ένας παράγοντας: να διασφαλιστεί πως η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν θα προσπαθήσει να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στην περίπτωση του παίκτη, απειλώντας ενδεχομένως με προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια. Κίνηση που ακόμα και δεν τη δικαίωνε, σίγουρα θα δημιουργούσε κώλυμα στη μεταγραφή.

Τι γίνεται λοιπόν από εδώ και πέρα με τον Ντανιέλ; Τα πράγματα είναι απλά. Ο Ολυμπιακός έχει αφήσει τον Ζόρζε Μέντες να χειριστεί εν λευκώ την υπόθεση στις συνομιλίες με τη Σπόρτινγκ. Το ιδανικό σενάριο για τους Πειραιώτες θα ήταν να μη χρειαστεί να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τον Ποντένσε. Το αμέσως καλύτερο προβλέπει την παραχώρηση ενός παίκτη, με το όνομα του Οτζίτζα να ακούγεται έντονα. Αν τελικώς δεν προκύψει συγκατάβαση από πλευράς Σπόρτινγκ ούτε σε αυτή την περίπτωση, τότε οι ερυθρόλευκοι ίσως χρειαστεί να καταβάλλουν ένα ποσό που δεν θα ξεπερνά το 1,5 εκ. ευρώ.

Αν και ποτέ δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρη μια μεταγραφή προτού ανακοινωθεί, όλα δείχνουν ότι η απόκτηση του Ποντένσε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Πότε θα δρομολογηθεί η τελευταία πράξη της; Μόλις ο Ζόρζε Μέντες στείλει «σήμα» στην Πλατεία Αλεξάνδρας πως η Σπόρτινγκ είναι ικανοποιημένη με κάποια από τις παραπάνω λύσεις και δίνει την ευχή της. Και επειδή ο χρόνος πιέζει και ο Μαρτίνς θέλει έστω μια νέα μεταγραφή στο αεροπλάνο για Ολλανδία, μέσα στην εβδομάδα θα τελειώσουν όλα και ο Ντανιέλ θα φορέσει τα ερυθρόλευκα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς