22.5 C
Athens

Μαρτίνς: «Να δώσουμε ξανά χαρά στον κόσμο που στενοχωρήσαμε»

Το μήνυμα του Μαρτίνς στους παίκτες του μετά τον αποκλεισμό από τη Λαμία και το περιθώριο των οκτώ αγώνων για να αντιστραφεί το βαρύ κλίμα

Το κλίμα κάθε άλλο παρά ιδανικό είναι στον Ολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό – σοκ από τη Λαμία. Ακόμα κι αν αποδώσει κάποιος σε παρόρμηση της στιγμής το νόημα της ομιλίας Μαρινάκη σε παίκτες και προπονητή, δεν θέλει και πολύ μεγάλη φαντασία για να καταλάβει κάποιος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο άπαντες βρίσκονται υπό κρίση.

Ο Μαρτίνς μίλησε μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης στους παίκτες του, ζητώντας τους ουσιαστικά να διασκεδάσουν τις κακές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης: «Πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι, να ανασυνταχθούμε και να πάμε μόνο με νίκες μέχρι τέλους. Πρέπει να προχωρήσουμε γιατί η χρονιά δεν τελείωσε. Πρέπει να δώσουμε ξανά χαρά στον κόσμο που έχουμε στεναχωρήσει και να τον φέρουμε πίσω στο γήπεδο».

Επιβεβλημένη η αυτοκριτική, αλλά αυτό που προέχει τούτη την ώρα για τον Ολυμπιακός είναι οι ποδοσφαιριστές και ο Πέδρο Μαρτίνς να σηκώσουν πάλι το κεφάλι και να κοιτάξουν μπροστά. Δουλειά των παικτών και του προπονητή είναι το «σήμερα», να ολοκληρωθεί η σεζόν με νίκες στο πρωτάθλημα. Όλα τα υπόλοιπα είναι δουλειά της διοίκησης. Δηλαδή, να αποφευχθούν περαιτέρω κραδασμοί μέχρι το φινάλε της περιόδου και, βέβαια, ο πρόωρος σχεδιασμός εν όψει των προκριματικών αγώνων στο Τσάμπιονς Λιγκ και των εγχώριων διοργανώσεων.

Μια και η αναφορά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να κλείσουν και τυπικά το ζήτημα όσο το δυνατό πιο σύντομα. Υπάρχει τούτη την ώρα απόσταση ασφαλείας από την ΑΕΚ και παρότι η ψυχολογία των παικτών δεν είναι σε καλό σημείο, οι νίκες στα επόμενα ματς είναι επιβεβλημένες ώστε η διαφορά να φτάσει σε επίπεδο μη αναστρέψιμο.

Κατά συνέπεια, πριν από την επόμενη μέρα των Ερυθρόλευκων, ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές χρειάζεται να είναι όπως πρέπει στο «σήμερα». Άλλωστε, απομένουν οκτώ αγώνες ακόμη στο πρωτάθλημα. Δεν είναι λίγοι και κάποιοι παίκτες θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι θα έχουν την τελευταία ευκαιρία για να γυρίσουν το χαρτί.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς