15.9 C
Athens

«Βασίλισσα» στη Μαδρίτη η Μπαρτσελόνα (vid)

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη μέσα σε τρεις μέρες κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε (0-1) και έδειξε πως είναι το... αφεντικό και στο πρωτάθλημα

Με σκόρερ τον Ιβάν Ράκιτιτς από το 26ο λεπτό, η Μπαρτσελόνα πέτυχε δεύτερη διαδοχική νίκη κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (0-1) μετά το 0-3 στο Κύπελλο την περασμένη Τετάρτη.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασε τους 60 βαθμούς στο πρωτάθλημα και αύξησε τη διαφορά της από τη Ρεάλ στους 12 βαθμούς!

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο με την Μπαρτσελόνα να φαίνεται περισσότερο διαβασμένη στον αγωνιστικό χώρο και με καλύτερο σχέδιο. Η Ρεάλ απείλησε αρκετές φορές με τα περισσότερα σουτ να κοντράρουν πάνω σε παίκτες της ομάδας του Βαλβέρδε η οποία έστησε… τοίχος μπροστά στην εστία του Τερ Στέγκεν.

Οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ στο 26′ με τον Ιβάν Ράκιτιτς. Ο Κροάτης μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και έσκαψε υποδειγματικά τον Κουρτουά για το 0-1.

Παρά τις προσπάθειες των Βινίσιους και Μπενζεμά, η Ρεάλ δεν βρήκε απάντηση στο γκολ της Μπαρτσελόνα, με τον Τερ Στέγκεν να είναι σ’ ένα ακόμα παιχνίδι σταθερός και να δηλώνει «παρών» όπου χρειάζεται.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Ρεγκιλόν, Μόντριτς, Καζεμίρο (75′ Ίσκο), Κρόος (56′ Βαλβέρδε), Μπέιλ (61′ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Αρτούρ (71′ Βιντάλ), Μέσι, Σουάρες, Ντεμπελέ (78′ Κουτίνιο).

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση:

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς