27.9 C
Athens

Τελικός και πρώτη δεκάδα για Τσιτσιπά! (vids, pics)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στο τάι μπρεικ τον Γκαέλ Μονφίς (2-1) και προκρίθηκε στον τελικό του Dubai Championship, όπου περιμένει τον Ρότζερ Φέντερερ

Μεγάλη εμφάνιση από τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Ντουμπάι, έκανε τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Μονφίς και προκρίθηκε για δεύτερη φορά σε τελικό του ATP, καθώς είχε προηγηθεί το τουρνουά της Μασσαλίας.

Ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε δυνατά το πρώτο σετ και πήρε ένα προβάδισμα 3-0 γκειμ κόντρα στον Γάλλο. Όμως, ο Μονφίς ανέβασε ραγδαία την απόδοσή του και έκανε δικό του σερί 5-0, για το τελικό 4-6 υπέρ του Γάλλου.

Στη συνέχεια, ο Μονφίς είχε το μομέντουμ και προηγήθηκε με 3-1 στο δεύτερο σετ. Ο «Τσίτσι» έβγαλε ενέργεια και ισοφάρισε σε 4-4. Οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν στο 13ο γκειμ μετά από ένα οριακό challenge που ζήτησε ο Μονφίς, αλλά το 1-1 έγινε από τον Στέφανο.

Το τρίτο γκέιμ του παιχνιδιού είχε το ίδιο τέμπο, με τους δύο παίκτες να φτάνουν στο 4-4 και στη συνέχεια στο 6-6, με τον Τσιτσιπά να κάνει καταπληκτικές επιλογές στο τάι μπρέικ για να πάρει στο τέλος τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό.

Στον άλλο ημιτελικό ο Ρότζερ Φέντερερ αγωνίζεται με τον Μπόρνα Τσόριτς για το δεύτερο εισιτήριο στον τελικό.

Ο Τσιτσιπάς πλέον με αυτή τη νίκη θα μπει από την Δευτέρα στη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, σε μια ιστορική για το ελληνικό τένις στιγμή. Ο Στέφανος πλέον κοιτάζει ακόμα ψηλότερα, μέχρι το νούμερο 1.

Τα σετ: 4-6, 7-6, 7-6.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς