19.7 C
Athens

Εξαθλιωμένη η ΕΛΑΣ, ενώ εγκρίνονται δαπάνες για ομπρέλες υπουργών

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, εικόνες αποσύνθεσης στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, που θυμίζουν χωματερές

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ απλήρωτα οδοιπορικά, αιτήματα για έγκριση δαπανών που έχουν να κάνουν από αναλώσιμα είδη, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό, είδη καθαριότητας μέχρι και συντήρηση οχημάτων και ελαστικών που πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Εκκλήσεις για συνεργεία καθαριότητας προκειμένου να μην θυμίζουν χωματερές τα τμήματα και οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και χορήγηση καρτών πρόσβασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου οι αστυνομικοί να πάψουν να «πηδούν μπάρες και να γίνονται λαθρεπιβάτες».

Αυτή είναι η εικόνα της σημερινής Ελληνικής Αστυνομίας, όπως παρουσιάζεται μέσα από μια δραματική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Οι συνδικαλιστές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλύψει ούτε τα χρειώδη, με τους αστυνομικούς να δηλώνουν απελπισμένοι άλλα και εξοργισμένοι, καταγγέλλοντας ότι την ίδια ώρα που οι υπηρεσίες παρουσιάζουν αυτές τις τριτοκοσμικές εικόνες, εγκρίνονται δαπάνες για τις ομπρέλες των δύο υπουργών.

Η ανακοίνωση της Ε.Α.Υ.Α αναφέρει: «Βλέπουμε και εξοργιζόμαστε ότι για τις πολυτελείς ομπρέλες των Υπουργών μας οι δαπάνες εγκρίνονται κανονικά. Θα θέλαμε να ξέρουμε αν αυτή η εικόνα αποσύνθεσης που επικρατεί στη καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών είναι εις γνώσιν του κυρίου Αρχηγού και της κυρίας Υπουργού μας ή οι υφιστάμενοι δεν τους μεταφέρουν την πραγματική κατάσταση προκειμένου να μη γίνονται δυσάρεστοι.

Εάν κάτι από όσα καταγγέλλουμε δεν ισχύει ή έχει διορθωθεί, αυτή τη στιγμή περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους προκειμένου να το γνωρίζουμε εμείς και τα μέλη μας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς