21.5 C
Athens

Αίμα κι άμμος για το restart

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε την ρώσικη «αρκούδα» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θέλει να κάνει μια μεγάλη νίκη συσπείρωσης και ψυχολογίας, απέναντι στην ομάδα που δικαίως της έχει πάρει τον αέρα (21:30)

Οι ερυθρόλευκοι έχουν πολύ καλή παράδοση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ειδικά σε παιχνίδια που η μπάλα «καίει». Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη για αυτή την αναμέτρηση.

Στις 21:30 στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός θα παλέψει για το comeback, για να δώσει ένα τέλος στις συνεχόμενες ήττες του τελευταίου μήνα και να επιστρέψει στην κανονικότητα που έχει συνηθίσει τον κόσμο του.

Φυσικά, ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας όσα και να συμβούν, θα μείνει αναλλοίωτος. Η ομάδα του Πειραιά στα δύσκολα και όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο δείχνει αντιστάσεις που θα ζήλευαν όλες οι ομάδες, ακόμα και αν έχουν 30 εκατομμύρια μπάτζετ.

Ας μην ξεχνάμε πως στο μυαλό των Ρώσων η «ερυθρόλευκη» φανέλα ξυπνάει κακές αναμνήσεις και ας βρισκόμαστε ακόμα στην regular season και όχι σε μονό παιχνίδι.

Το γεύμα των Αγγελόπουλων σε παίκτες και τεχνικό τιμ λέει πολλά για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Άπαντες στο στρατόπεδο του Πειραιά θέλουν να δώσουν ξανά χαρά στον κόσμο, ο οποίος για ακόμα μια φορά θα είναι στο πλευρό της ομάδας.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα «φλέγεται» απόψε και θα δώσει πρώτο το σύνθημα νίκης, για να ακολουθήσουν όσοι θα βρεθούν εντός παρκέ.

Η σημερινή αποστολή είναι δύσκολη όμως, δεδομένης και της απουσίας του Γιάνις Στρέλνιεκς και της ανετοιμότητας (σε κάποιο βαθμό) του αρχηγού.

Ο Ολυμπιακός έχει σαφές μειονέκτημα απέναντι στην υπερπλήρη περιφερειακή γραμμή των Ρώσων. Ο Ντέιβιντ Μπλατ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, ότι πρέπει να πιέσει τις πρώτες μπάλες και να μην επιτρέψει την εύκολη κυκλοφορία γύρω από το καλάθι των γηπεδούχων.

Για δεύτερο παιχνίδι, ειδική αποστολή θα έχει ο γεμάτος ενέργεια Μπριάντε Γουέμπερ, ο οποίος θα έχει ατελείωτα τρεξίματα πάνω στους γκαρντ της ΤΣΣΚΑ. Παράλληλα, o Γιώργος Πρίντεζης καλείται να επιστρέψει στα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσης, που αποτελεί τον κακό δαίμονα των Ρώσων μέσα στη ρακέτα.

Βασικό παράγοντα στην έκβαση του παιχνιδιού θα αποτελέσει και το περιφερειακό σουτ, όπως και η διαχείριση του ροτέισον από τον προπονητή του Ολυμπιακού, ώστε να υπάρχουν έξτρα λύσεις σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε απόψε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου από το FWS θα ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στη μεγάλη «μάχη» του Ολυμπιακού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς