16.1 C
Athens

Ψινάκης: «Κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια»

«Κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Αυτό που μπορούσαμε να είχαμε κάνει, το κάναμε», δήλωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα για την τραγωδία στο Μάτι

Συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ παραχώρησε ο Ηλίας Ψινάκης, όπου μίλησε για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Μαραθώνα δήλωσε πως έχει ήσυχη τη συνείδησή του και κοιμάται ήσυχος τα βράδια.

«Μετά τις πυρκαγιές διοικώ με 4 αντιδημάρχους και μία Γενική Γραμματέα. Με παράτησαν σαν τα ποντίκια από το καράβι που βουλιάζει. Υπάρχουν δύο ειδών παραιτήσεις: εκείνων που δεν μπορούν με το τόσο στρες και είναι λογικό και εκείνων που σκέφτονται μικροπολιτικά. Δύο μόνο από τους παραιτηθέντες είχαν ευθιξία. Δεν σκέφτηκα ποτέ την παραίτηση. Πολλές εταιρείες και πολλοί επιχειρηματίες έδωσαν λεφτά για να τα πάρουν οι πυρόπληκτοι. Μυρίστηκαν λεφτά και ήθελαν να φύγω. Βέβαια, σιγά μην αφήσω την αποστολή μου και ειδικά ύστερα απ’ ό,τι έγινε.

«Κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Αυτό που μπορούσαμε να είχαμε κάνει, το κάναμε. Οι κατηγορίες είναι βαριές με 100 νεκρούς, χαμένες περιουσίες και οικολογική καταστροφή. Πρέπει όλοι να κριθούμε για τις πράξεις μας και όποιος φταίει, να την πληρώσει και πρέπει να την πληρώσει. Δεν μπορείς να λες το Μάτι, που έχει σπίτια 6-7 δεκαετίες, δασική περιοχή».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς