20.7 C
Athens

Έξι ώρες ήταν μόνο του το μωρό στη Βάρκιζα πριν πεθάνει στην πυρκαγιά

Το 13 μηνών κοριτσάκι βρισκόταν μόνο του στο διαμέρισμα επί 6 ώρες, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά μετά τα μεσάνυχτα

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τις συνθήκες στις οποίες ζούσε το κοριτσάκι των 13 μηνών που βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της Τετάρτης από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Βάρκιζα.

Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά το μωρό ήταν μόνο του στο σπίτι, ενώ η μητέρα του είχε φύγει από το σπίτι έξι ώρες νωρίτερα και δεν είχε επιστρέψει. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, βρισκόταν σε σταθμευμένο αυτοκίνητο κάτω από την πολυκατοικία, με τον σύντροφό της.

Στην πολύωρη κατάθεσή της ανέφερε ότι «το άφησα σπίτι αλλά δεν πήγα µακριά. Εδώ γύρω στην περιοχή ήµουν. Ξέχασα να το δέσω… Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι του για να είναι ασφαλές. Μετά έβγαινα και πήγαινα για καφέ με τις παρέες μου. Το μεσημέρι, επέστρεφα στο σπίτι, το τάιζα και μετά το έδενα πάλι και έφευγα. Κατάλαβα ότι είχε πιάσει φωτιά το σπίτι γιατί όταν πήγα να μπω είχε καπνό. Φοβήθηκα από τον καπνό και δεν μπήκα».

Η 30χρονη μητέρα συνελήφθη και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή καθώς χθες της απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Της ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς και για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια, με αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η γυναίκα αντιμετωπίζει προβλήματα που χρήζουν ψυχιατρικής έρευνας ενώ ακόμη δεν έχει καταλάβει το μέγεθος της κακουργηματικής πράξης για την οποία κατηγορείται.

Από τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε θερμαντικό σώμα που βρισκόταν κοντά στο κρεβάτι του. Οι Πυροσβέστες εκτιμούν ότι είτε το μωρό έπεσε πάνω στη θερμάστρα που ήταν αναμμένη κοντά στο κρεββάτι και κάηκε ζωντανό είτε πήρε φωτιά κάποιο από τα σκεπάσματά του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς