24.2 C
Athens

Ήρθε ξανά ο… Νοέμβρης

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στα Κανάρια (80-99) και με επιθετική πολυφωνία πήρε το δεύτερο «διπλό» της σεζόν, κάνοντας ακόμα όνειρα οκτάδας

Ο Παναθηναϊκός σε ακόμα έναν «τελικό» στην Euroleague έκανε το καθήκον του στην έδρα της Κανάρια (80-99) και συνεχίζει να ελπίζει για μια θέση στον οκτάδα της διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος από την αντίπαλό του και με αρκετή ενέργεια πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Με την έναρξη του παιχνιδιού οι δύο ομάδες ήταν νωθρές και άργησαν να βρουν ρυθμό. Φανερή ήταν η αμυντική δυσλειτουργία και για τους μεν και για τους δε, με τον Ραμπασέδα και τον Αντετοκούνμπο να κάνουν τη ζημιά για κάθε μεριά.

Το 8-8 έγινε μετά από 7 λεπτά παιχνιδιού 14-14, με την Κανάρια να κάνει ένα σερί 5-0 με τον Έρικσον και να παίρνει το μεγαλύτερο προβάδισμα (19-14).

Όμως, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με τον Παπαγιάννη και τα μπόλικα ριμπάουντ από τον Ντίνο Μήτογλου, έφτιαξε δικό του σερί 6-0 και πήρε άμεσα το προβάδισμα στην Ισπανία (19-20).

Η μάχη σώμα με σώμα της πρώτης περιόδου είχε τελικά υψηλό σκορ, με τον Λάνγκφορντ να πετυχαίνει το τελευταίο δίποντο του δεκαλέπτου και να γράφει το 26-28.

Στη δεύτερη περίοδο, η Κανάρια με αρκετά σουτ έξω από τα 6.75 και με τον Ραμπασέδα να κάνει ότι θέλει την άμυνα του Παναθηναϊκού, πέρασε μπροστά με 32-28 και ο Ρικ Πιτίνο κάλεσε άρον-άρον τάιμ άουτ.

Στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο τάιμ άουτ έδωσε την έξτρα ώθηση στον Παναθηναϊκό, ο οποίος με τον Καλάθη «μαέστρο» και τους Αντετοκούνμπο-Λάνγκφορντ εκτελεστέρ έτρεξε ένα σερί 16-0 και πέρασε μπροστά με 32-44, παγώνοντας την «Gran Canaria Arena».

Παράλληλα, οι γηπεδούχοι βελτίωσαν τις αποστάσεις στην άμυνά τους και με πιο ορθολογικές αποφάσεις κατάφεραν να φέρουν εκ νέου τη διαφορά στο -4 (40-44).

Το παιχνίδι ήταν πολύ γρήγορο και είχε διαρκείς διακυμάνσεις στο σκορ, με το ημίχρονο να κλείνει στο 45-50 για το «τριφύλλι». Έως εκείνο το σημείο, ο αστάθμητος παράγοντας ήταν η απόδοση του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος είχε φτάσει ήδη τους 8 πόντους με 4/5 δίποντα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γουίλι βρήκε ρυθμό και πλήγωσε την άμυνα του Παναθηναϊκού το πρώτο τρίλεπτο. Σε συνδυασμό με τα πολλά φάουλ από τους φιλοξενούμενους, η Κανάρια με σερί 10-5 ισοφάρισε το παιχνίδι (55-55).

Το προβάδισμα στους πράσινους έδωσε ο Παπαγιάννης, ενώ ο Κιλπάτρικ ακολούθησε για να επαναφέρει το +4 για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο.

Η διαφορά στα ριμπάουντ (16-23) ελέω Παπαγιάννη-Παπαπέτρου και Μήτογλου είχε αντίκτυπο στο παρκέ, με τον Παναθηναϊκό να ανανεώνει αρκετές επιθέσεις και να κρατάει σθεναρά το προβάδισμα στα Κανάρια (57-63).

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο για ένα πεντάλεπτο μετά το 25′, είχε εξαιρετικούς αυτοματισμούς στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Η είσοδος του Βουγιούκα έδωσε αρκετές έξτρα πάσες στη ρακέτα, ενώ ο οίστρος του Καλάθη δεν σταμάτησε με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 66-73.

Ταυτόχρονα, οι πράσινοι είχαν τρομερά ποσοστά στα σουτ δύο πόντων με 27/36 και το τρομερό 75%.

Το κρίσιμο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα τρίποντο του Λάνγκφορντ και την διαφορά να ανεβαίνει σε διψήφιο αριθμό (66-76).

Όσο οι Ισπανοί συνέχιζαν να πετάνε «τούβλα» από την περιφέρεια με 7/30 τρίποντα, ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι στην αντίπαλη ρακέτα με την τετράδα Καλάθη-Αντετοκούνμπο-Παπαγιάννη και Λάνγκφορντ, ενώ Κιλπάτρικ και Παπαπέτρου ακολουθούσαν.

Στο 36′ η διαφορά ήταν στους 11 (75-86) και οι πράσινοι είχαν βάλει τις βάσεις για διπλό μετά τον Νοέμβριο.

Το τρίποντο του Καλάθη 3:13 πριν τη λήξη για το 75-89, έγειρε εντελώς την πλάστιγγα προς την μεριά της ελληνικής ομάδας, πριν ακόμα έρθει το εντυπωσιακό κάρφωμα του Αντετοκούνμπο.

Τα τελευταία δύο λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το δεύτερο διπλό της σεζόν, μετά από εκείνο το παιχνίδι στο Μαυροβούνιο.

Οι πράσινοι συνεχίζουν να παλεύουν για μια θέση στην πρώτη οκτάδα, έπιασαν την Μακάμπι και περιμένουν το αποτέλεσμα της Μπάγερν, όμως η νίκη της Αρμάνι δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν για ακόμα μια φορά ο Νικ Καλάθης με 17 πόντους και 9 ασίστ αγγίζοντας το double-double, ενώ για την Κανάρια ξεχώρισε ο Ραμπασέδα με 21 πόντους.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στην Πόλη για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νταρουσάφακα.

Τα δεκάλεπτα: 26-28, 45-50, 66-73, 80-99

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς