27.7 C
Athens

«Εγκλήματα» και τιμωρία (vids)

O Ολυμπιακός έκανε 28 τελικές, ο Κομίνης δεν του έδωσε ένα καθαρό πέναλτι, αλλά όταν τελικά η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα ο Σαράνοφ έκανε τη μεγαλύτερη από τις αμέτρητες αποκρούσεις του στο ματς. Η Λαμία κατάφερε να προκριθεί με μόλις 1 τελική προσπάθεια στον αγώνα.

Εκτός Κυπέλλου Ελλάδος έμεινε ο Ολυμπιακός, καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τη Λαμία. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τα άχαστα για ακόμη μία φορά, ενώ ο Κώστας Φορτούνης δεν μπόρεσε ούτε από το σημείο του πέναλτι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι είχαν στο ματς συνολικά 28 τελικές ευκαιρίες με τις 16 να είναι στο τέρμα και οι φιλοξενούμενοι με μόνο μία τελική κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν την πρόκριση.

«Ήρωας» για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Σαράνοφ ο οποίος έπιασε τα πάντα και έβγαλε και το πέναλτι του Φορτούνη. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Κομίνης, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει νωρίτερα το πέναλτι, αλλά και όταν το έδωσε ο Ολυμπιακός δεν το αξιοποίησε. Η ομάδα του Πειραιά έμεινε εκτός από τους 2 από τους 3 στόχους, ενώ δύσκολα θα κατακτήσει και το πρωτάθλημα.

O Νάτχο ήταν πολύ δραστήριος στα πρώτα λεπτά του ματς και ήταν ο κινητήριος μοχλός του Ολυμπιακού. Ο Ισραηλινός δοκίμασε τρεις φορές να απειλήσει τον Σαράνοφ από μακριά, αλλά ισάριθμες φορές η άμυνα της Λαμίας τον σταμάτησε.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, είχαν γρήγορες επιστροφές και ο Λοντίγκιν ήταν θεατής του ματς. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 20’ με τον Μασούρα. Ο Έλληνας εξτρέμ έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε.

Ο Ολυμπιακός είχε συντριπτική κατοχή και συνεχώς ήταν γύρω από την περιοχή της Λαμίας και απειλούσε των φιλοξενουμένων. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα της ομάδας του Χάβου, αλλά όταν τα κατάφερνε ο Σαράνοφ τους σταμάταγε.

Στο 41’ ο Ολυμπιακός έχασε ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία. Ο Τσιμίκας βγήκε εξαιρετικά από τα αριστερά, γύρισε στην μικρή περιοχή στον Μασούρα, ο οποίος προσπάθησε να κάνει την προβολή, αλλά η μπάλα βρήκε στο σώμα του και βγήκε εκτός τελικής γραμμής.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο, μπήκε δυνατά, αλλά και πάλι δεν είχε καλά τελειώματα. Στην πρώτη του φάση ο Γκερέρο δεν πρόλαβε να πλασάρει, ενώ ο Σολδάνο στην επόμενη φάση έστειλε με κεφαλιά την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα της Λαμία.

Οι «ερυθρόλευκοι» το «πλήρωσαν», καθώς η Λαμία στην πρώτη της φάση σκόραρε. Ο Σκόνδρας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Επστάιν έκανε το σουτ και ο Τομάς μπήκε στην πορεία της μπάλας και μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν.

Ο Ολυμπιακός κατευθείαν προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά ο Σαράνοφ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και σταμάταγε ότι πήγαινε στο τέρμα. Στο 62′ ο Κομίνης «έκλεισε» τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι του Πλιάτσικα. Ο Φορτούνης μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, ο αμυντικός της Λαμίας σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, αλλά ο Έλληνας διαιτητής έδειξε παίζεται.

Χθες (27/02), ο Σκουλάς έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε χέρι του Μανθάτη, που δεν υπήρχε, ενώ σήμερα (28/02) ο συνάδελφος του πεντακάθαρο πέναλτι αποφάσισε να μην το σφυρίξει, αν και η φάση έγινε μπροστά στα μάτια του.

 

Ο Ολυμπιακός είχε βγει όλος στην επίθεση και έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ. Ο Κώστας Φορτούνης έκανε μία εξαιρετική ενέργεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, πάσαρε εξαιρετικά στον Χασάν, αλλά έχασε μία άχαστη ευκαιρία και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 84′ ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε γι ακόμη ένα πέναλτι. Ο Πλιάτσικας έβαλε το χέρι του στην προσπάθεια για κεφαλιά του Χασάν, αλλά και πάλι ο Κομίνης δεν σφύριξε κάτι. Στο 85′, όμως, το έδωσε. Ο Ποντένσε έκανε εξαιρετική ενέργεια και ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο Έλληνας διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Κώστας Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά δεν σημάδεψε σωστά, καθώς ο Σαράνοφ έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε την μπάλα. Η πίεση του Ολυμπιακού ήταν αφόρητη, αλλά δεν έβρισκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Νάτχο επιχείρησε ακόμη ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το δοκάρι. Στο 93′ ο Μασούρας έχασε ακόμη μία φάση, καθώς μετά από σέντρα του Κούτρη δεν βρήκε καλά την μπάλα και αυτή κατέληξε στον Σαράνοφ.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Λαμία νίκησε με 1-0 και πήρε τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Λοντίγκιν, Κούτρης, Σισέ, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (56′ Φορτούνης), Νάτχο, Μασούρας, Γκερέρο (56′ Ποντένσε), Σολδάνο (66′ Χασάν)

ΛΑΜΙΑ (Χάβος): Σαράνοβ, Ασίγκμπα, Καρυπίδη, Πλιάτσικα, Σκόνδρα, Μπεχαράνο (80′ Βασιλαντωνόπουλος), Μπλάζιτς (67′ Μπουλούλης), Ασούμπρε (58′ Ρόμανιτς), Τομάς, Επστάιν, Καραμάνος

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς