16.4 C
Athens

Βγαίνουν μπροστά οι Αγγελόπουλοι

«United we stand. Τα αφήνουμε όλα πίσω και προχωράμε ενωμένοι», το μήνυμα των Αγγελόπουλων

Κίνηση με ιδιαίτερο νόημα από τους προέδρους του Ολυμπιακού που θα κάνουν το τραπέζι σε ολόκληρη την ομάδα θέλοντας να δείξουν την στήριξή τους και την ανάγκη συσπείρωσης μετά από ένα δύσκολο διάστημα.

Αν μια λέξη χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό επί ημερών Αγγελόπουλων αυτή είναι η οικογένεια. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, ιστορικών θριάμβων ή μεγάλων αποτυχιών οι ερυθρόλευκοι δεν έχασαν ποτέ την βασική τους αξία. Έμαθαν να λύνουν προβλήματα, να ξεπερνούν δυσκολίες και να βιώνουν είτε τις ευτυχείς, είτε τις δυστυχείς συγκυρίες μαζί.

Μέσα σε ένα κλίμα ενότητας και αλληλοκατανόησης που υπερέβαινε πάντα το επαγγελματικό πλαίσιο της συνεργασίας τους και στηριζόταν στις ανθρώπινες σχέσεις. Το τελευταίο διάστημα για την ομάδα του Πειραιά είναι το δυσκολότερο των τελευταίων ετών από κάθε άποψη. Υπέφερε από εσωτερικά και αγωνιστικά προβλήματα, άνοιξε πόλεμο μ’ ένα ολόκληρο σύστημα που του κάνει επίδειξη δύναμης και το κυριότερο μοιάζει να βάλλεται από παντού.

Στη χώρα που οι φήμες και το χαλασμένο τηλέφωνο αντικαθιστούν πολλές φορές την ίδια την πραγματικότητα, οι ερυθρόλευκοι έχουν γίνει αντικείμενα ακατάσχετης παραφιλολογίας. Μέχρι κι αυτός ο απίθανος ο γιος του Σαββίδη βρήκε καλή ιδέα να προσβάλλει μέσω ίνσταγκραμ ανθρώπους που την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό δεν μπορεί να τη δει ούτε στον ύπνο του. Όλοι αυτοί οι κλονισμοί ήταν αδύνατον να μην έχουν αντίκτυπο στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός μετράει πέντε συνεχόμενες ήττες στην Euroleague κι από ‘κει που κυνηγούσε μια θέση στην πρώτη τετράδα, έχει φτάσει να ανησυχεί ακόμα και για την πρόκριση στα πλέι οφ. Κάπως έτσι το αυριανό παιχνίδι με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο κρίσιμα της σεζόν. Η συσπείρωση και η συγκέντρωση στο στόχο είναι τα στοιχεία που χρειάζονται οι Πειραιώτες περισσότερο από ποτέ, για αυτό και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να προβούν σε μια κίνηση με ιδιαίτερο νόημα.

Αμέσως μετά την σημερινή προπόνηση, οι ερυθρόλευκοι θα γευματίσουν όλοι μαζί έπειτα από κάλεσμα ενότητας των προέδρων της, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο βγαίνουν μπροστά την πιο δύσκολη ώρα και βάζουν ασπίδα προστασίας στην ομάδα.

Το μήνυμα είναι σαφές: “United we stand. Τα αφήνουμε όλα πίσω και προχωράμε ενωμένοι”. Οπως, λοιπόν, πριν από μερικές μέρες με μια πρωτοφανή ανακοίνωση, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ είπαν “ως εδώ” στην ανεξέλεγκτη δράση της ελληνικής διαιτησίας, έτσι και τώρα λένε με το δικό τους τρόπο “είμαστε εδώ” στους παίκτες και τους προπονητές του Ολυμπιακού, αλλά και σ’ όποιον άλλον… αγχώνεται.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς