17.8 C
Athens

Κομισιόν: Μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης της ενισχυμένης μεταμνημονιακής επιτήρησης, διαπίστωσε πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης της ενισχυμένης μεταμνημονιακής επιτήρησης, διαπίστωσε πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης.

Έξι προαπαιτούμενα δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ο Πιέρ Μοσκοβισί αναμένεται να έρθει στην Αθήνα αύριο, καθώς με τη παρούσα κατάσταση η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει την επόμενη δόση.

Ο Επίτροπος θέλοντας να δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα δήλωσε: «Η κύρια αρχή στην οποία εργαζόμαστε, είναι πως όλα τα προαπαιτούμενα πρέπει να ολοκληρωθούν. Είναι στο συμφέρον της Ελλάδας να γίνει η εκταμίευση στις 11 Μαρτίου. Θα το μεταφέρω στην Αθήνα, υπάρχει δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Έχουμε 2 εβδομάδες, είναι δυνατό και είναι στο συμφέρον μας να γίνει αρκετή πρόοδος».

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βαλντίς Ντομπρόβσκις, είπε αναφορικά με την έκθεση για τη μεταπρογραμματική επιτήρηση ότι η Ελλάδα ναι μεν έχει κάνει μεταρρυθμίσεις, όμως σε ορισμένα σημεία υπάρχει ελλιπής πρόοδος, ιδιαίτερα στο θέμα της νομοθεσίας για την πρώτη κατοικία. Ο αντιπρόεδρος σημειώνει πως υπάρχουν σημεία της νομοθεσίας που πρέπει να εξεταστούν εκ νέου έτσι ώστε να βελτιωθεί το πλαίσιο πληρωμής αλλά και να μην προστατεύονται στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Από τη πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομίας και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε πως η Ελλάδα έχει υπερβολικές ανισορροπίες, όπως είναι το μεγάλο χρέος, τα κόκκινα δάνεια και η ανεργία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς