16.1 C
Athens

Οι βιαστικές κρίσεις για Χασάν και ο Σολδάνο που… καραδοκεί!

Τα 11 γκολ του Χασάν, τα δύο δοκάρια στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ο Σολδάνο και πως οι δυο τους θα κρίνουν τον σχεδιασμό και τις κινήσεις του Ολυμπιακού για την κορυφή της επίθεσης

Δοκάρι και μέσα, μάγκας. Δοκάρι και έξω, φταίχτης. Από την αποθέωση, στην απογοήτευση. Δύο στιγμές που μπορούν να καθορίσουν πολλά. Η ιστορία θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, αλλά και για τον Αχμέντ Χασάν, αν δεν είχε σταθεί άτυχος στα δύο σουτ που έκανε στα ντέρμπι του α´ γύρου με αντιπάλους τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, όπου η μπάλα είχε χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη στο Καραϊσκάκης και στο δεξί δοκάρι του Μπάρκα στο ΟΑΚΑ.

Στο χρονικό σημείο που ήρθαν τα δοκάρια από τα πόδια του Αιγύπτιου σέντερ φορ, αφενός μεν στο παιχνίδι με τον Δικέφαλο του Βορρά, ο Ολυμπιακός θα είχε ισοφαρίσει στο 83ο  λεπτό και θα είχε άλλο ένα δεκάλεπτο μπροστά του για τη νίκη, αφετέρου δε στο ματς με την ΑΕΚ, οι Ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει τη νίκη. Όμως, αντί για 4 ή 6 βαθμούς στους δύο αγώνες, οι Πειραιώτες πήραν μόλις έναν κι αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά τον Χασάν, έχει πετύχει 11 γκολ μέχρι σήμερα με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις, παρόλο που στάθηκε άτυχος σε αρκετές φάσεις όπως, για παράδειγμα, στα δύο παραπάνω ντέρμπι, αλλά και της περίπου δίμηνης απουσίας του λόγω τραυματισμού. Ο διεθνής Αιγύπτιος σέντερ φορ, αν δεν είχε τόση γκίνια στα πρώτα ματς με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αν τα δοκάρια δεν του είχαν στερήσει δύο ακόμη γκολ στο πρωτάθλημα σε σημαντικά παιχνίδια, αυτή τη στιγμή πιθανότατα θα αντιμετωπιζόταν διαφορετικά από κάποιους. Όχι, πάντως, από τον Μαρτίνς: ο Πορτογάλος τεχνικός έχει βασικό τον Χασάν, γιατί τούτη την ώρα είναι ο πιο αποτελεσματικός σέντερ φορ του Ολυμπιακού.

Από την απόδοση του Φράνκο Σολδάνο (ο οποίος αναμένεται πλέον να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής) μέχρι το τέλος της περιόδου, όπως και από τη συνολική εικόνα και συγκομιδή του Χασάν (αλλά και από τις διαθέσεις της Μπράγκα) θα εξαρτηθούν πολλά για τον σχεδιασμό και τις κινήσεις των Ερυθρόλευκων για την κορυφή της επίθεσης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς