20.6 C
Athens

Στουρνάρας: Ο Πολάκης με κατέγραψε χωρίς τη συναίνεσή μου

Κατέθεσε σήμερα για την καταγραφή της συνομιλίας από τον Παύλο Πολάκη και μάλιστα χωρίς τη συναίνεσή του, στον αρμόδιο εισαγγελέα ο Γιάννης Στουρνάρας

Κατέθεσε σήμερα για την καταγραφή της συνομιλίας από τον Παύλο Πολάκη και μάλιστα χωρίς τη συναίνεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες, στον αρμόδιο εισαγγελέα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας κλήθηκε από τον εισαγγελέα να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας, που διενεργείται μετά τις αποκαλύψεις ότι o αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε καταγράψει συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα, για το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε από την τράπεζα Attica Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας, που κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές, φέρεται να ανέφερε στην κατάθεσή του πως ο κ. Πολάκης κατέγραψε τη συνομιλία τους, κάτι το οποίο προκύπτει από τα εξής αντικειμενικά περιστατικά:

– Ο ίδιος ο κ. Πολάκης του είπε πως τον καταγράφει.

– Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ανέφερε πως αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ιστοσελίδα.

– Δεν θα μπορούσε από μνήμης να γίνει η μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα.

-Ο κ. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πράξη.

– Αν δεν ήθελε να τον καταγράψει μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής κι όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.

Πλέον, μετά την κατάθεσή του κ. Στουρνάρα ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εξετάσει τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και θα αποφασίσει αν θα αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή ή όχι και πότε θα το πράξει, εάν τελικά την αποστείλει.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς