16.1 C
Athens

Τζούρτζεβιτς: Ένας άσφαιρος δολοφόνος

Πώς οι μετριότατες εμφανίσεις του με τα «ερυθρόλευκα», αλλά και η πολυκοσμία στη θέση του φορ δείχνουν ότι ο Ούρος Τζούρτζεβιτς θα δει σύντομα την έξοδο από το λιμάνι, τουλάχιστον με τη μορφή δανεισμού

Ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο να παραμείνει ο Ούρος Τζούρτζεβιτς στο ρόστερ του Ολυμπιακού για την ερχόμενη σεζόν. Ο Σέρβος αποκτήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι από την Παρτιζάν έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ως ο άνθρωπος που θα… «έραβε τα δίχτυα». Πράγματι, οι εμφανίσεις του με την πρωταθλήτρια, τότε, ομάδα του Βελιγραδίου δεν άφηναν περιθώρια για να το δει κανείς διαφορετικά. Ο «Τζούκα» την τελευταία του χρονιά στη Σερβία είχε σκοράρει 28 γκολ (!) και όλα έδειχναν ότι οι Πειραιώτες βρήκαν επιτέλους τον… killer που αναζητούσαν.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν, όπως θα ήθελαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, αφού ο Τζούρτζεβιτς δεν ανταποκρίθηκε ούτε στο ελάχιστο στις προσδοκίες που έφερε μαζί του. Μέσα σε μία ούτως ή άλλως προβληματική σεζόν για τους «ερυθρολεύκους», κατόρθωσε να πετύχει 7 γκολ σε 30 συμμετοχές, με αρκετές χαμένες κλασικές ευκαιρίες, αλλά και μπόλικες εκρήξεις θυμού, πιθανότατα λόγω της «ασφαιρίας» του.

Στον Ολυμπιακό δείχνουν να πιστεύουν στις δυνατότητές του, αφού όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στο Λιμάνι, δεν είναι δυνατόν ένας παίχτης 24 χρονών με 78 γκολ καριέρας να μην μπορεί να πιάσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Προφανώς, ένα μεγάλο ζήτημα για τον Τζούρτζεβιτς είναι το ψυχολογικό. Ο ίδιος θα πρέπει πρώτα να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Ακόμη και στη φετινή προετοιμασία, με διαφορετικό κλίμα στην ομάδα, ο «Τζούκα» σκυλιάζει, τρέχει, προσπαθεί, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο. Πολλές χαμένες ευκαιρίες και… νευράκια όταν η μπάλα δε βρίσκει πλεχτό.

Το καταλληλότερο λοιπόν στην περίπτωση του Σέρβου είναι ο δανεισμός του. Η αλλαγή περιβάλλοντος, σε μια ομάδα που θα στηρίζονται σε αυτόν και θα τον εμπιστεύονται (κακά τα ψέματα, οι οπαδοί του Ολυμπιακού δε διακρίνονται στο να παρέχουν πίστωση χρόνου στους παίκτες της ομάδας) θα βοηθήσει τον Ούρος να ξαναβρεί τον χαμένο «δολοφόνο» που κρύβει μέσα του.

Τέλος και η πληθώρα επιλογών του Πέδρο Μαρτίνς για την κορυφή της επίθεσης δε δίνουν πολλές ελπίδες στον Τζούρτζεβιτς να παραμείνει. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, μετά την εξαιρετική περσινή σεζόν και την πολύ καλή του παρουσία στα γήπεδα της Ρωσίας, πρώτη λύση θεωρείται ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Αν προκύψει πρόταση για τις υπηρεσίες του, που ικανοποιεί οικονομικά τον Ολυμπιακό και παραχωρηθεί, οι «ερυθρόλευκοι» θα ψαχτούν για λύση από το εξωτερικό. Ως μπακ απ θεωρείται ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, που αποκτήθηκε από τη Λεγανές και με τα 3 γκολ στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας δείχνει να αρπάζει την ευκαιρία που του δίνεται από τα μαλλιά. Ούτως ή άλλως ο Τζούρτζεβιτς ως τρίτη λύση δε θα δεχόταν να μείνει. Είπαμε, σκοπός είναι να ξαναβρεί τον εαυτό του, όχι να κάνει το ρεπό των υπολοίπων. Αλλά και σαν τρίτος να διεκδικούσε θέση στο ρόστερ, εκεί υπάρχει ο Δημήτρης Μάνος των 27 γκολ σε 29 συμμετοχές την περασμένη σεζόν.

Δύσκολα τα πράγματα «Τζούκα»…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς