19.7 C
Athens

Στα άκρα οι σχέσεις Ινδίας – Πακιστάν μετά την αεροπορική επιδρομή

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας πραγματοποίησαν επιδρομή αεροσκαφών εναντίον στρατοπέδων φερόμενων ως εξτρεμιστών στο πακιστανικό τμήμα του Κασμίρ

Η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον στρατοπέδων εξτρεμιστών στο Πακιστάν, ανέφερε μέσω Twitter Ινδός υπουργός, επιβεβαιώνοντας έτσι σχετική καταγγελία του εκπροσώπου των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Η Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε νωρίς το πρωί σήμερα πλήγματα από αέρος εναντίον στρατοπέδων τρομοκρατών κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου και τα κατέστρεψε τελείως», ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας της Ινδίας Γκατζέντρα Σινγκ Σεχαουάτ.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του στρατού του Πακιστάν κατήγγειλε ότι ινδικό αεροσκάφος παραβίασε τον πακιστανικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκε σε τομέα του πακιστανικού τμήματος του Κασμίρ, με αποτέλεσμα να πετάξει «μέρος του φορτίου του» καθώς αποχωρούσε εσπευσμένα, χωρίς να προκληθούν θύματα ή ζημιές.

Οι επιδρομές στο πακιστανικό έδαφος σημειώθηκαν καθώς οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί στις δύο γειτονικές χώρες, που διαθέτουν πυρηνικά οπλοστάσια, μετά την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο ινδικό Κασμίρ τη 14η Φεβρουαρίου, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 41 παραστρατιωτικοί.

Σύμφωνα με τον στρατό του Πακιστάν δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές, ωστόσο το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-News18 αναφέρει πως υπήρξαν «σχεδόν 200 θύματα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς