24.3 C
Athens

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Χανιά – Θρίλερ με τον 61χρονο κτηνοτρόφο

Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στον νομό Χανίων - Τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του 61χρονου πατέρα 5 παιδιών που αγνοείται από τη Δευτέρα

Βιβλική ήταν η καταστροφή που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ωκεανίς» στην Κρήτη, που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές καταιγίδες.

Ένας 61χρονος κτηνοτρόφος χάθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Εμπρόσνερο του δήμου Αποκορώνου, ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητό του, από τα νερά ορμητικού χειμάρρου και εξακολουθεί να αγνοείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγρότης, πατέρας πέντε παιδιών, προσπάθησε να διασχίσει με το αγροτικό αυτοκίνητό του τον χείμαρρο που είχε σχηματιστεί στην περιοχή του Εμπρόσνερου από τα ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του συμμετέχουν συνολικά 60 πυροσβέστες, ενώ έφθασαν από την Αθήνα εξειδικευμένοι δύτες της ΕΜΑΚ που συμμετέχουν στην αναζήτηση. Οι έρευνες συνεχίζονται και με πλωτά μέσα που διατέθηκαν από το Λιμενικό Σώμα.

Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως «ο νομός Χανίων θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Πολλοί δρόμοι έχουν κυριολεκτικά καταστραφεί, ο νομός έχει χωριστεί στα δύο και σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, «ούτε 100 εκατ. ευρώ δεν φτάνουν» για την αποκατάσταση των καταστροφών μόνο στα Χανιά.

Στον Δήμο Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονταν στην περιοχή Πλατανιά Τσεσμές, καθώς ο ποταμός φούσκωσε επικίνδυνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς