18.2 C
Athens

Κρήτη: Ένας αγνοούμενος, καταρρέουν γέφυρες, ανυπολόγιστες ζημιές

Ένας άνθρωπος παραμένει αγνοούμενος από το μεσημέρι στο δήμο Αποκορώνου Χανίων, η ιστορική γέφυρα του Κερίτη κατέρρευσε, πολλές ακόμη έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές

Ένας άνθρωπος παραμένει αγνοούμενος από το μεσημέρι στο δήμο Αποκορώνου Χανίων, η ιστορική γέφυρα του Κερίτη κατέρρευσε, πολλές ακόμη έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και βρίσκονται πλέον στα όρια των αντοχών τους, κάτοικοι είναι αποκλεισμένοι στα χωριά τους, αφού το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί και οι οικισμοί έχουν αποκοπεί. Φαίνεται ότι η κακοκαιρία Ωκεανίς χτυπά με σφοδρότητα την Κρήτη και ιδιαίτερα τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Είναι χαρακτηριστικό της έντασης των φαινομένων ότι μέσα σε 14 ώρες έπεσε βροχή που αντιστοιχεί στη μέση βροχόπτωση δυόμιση μηνών. Σύμφωνα με την ΕΜΥ η μέση βροχόπτωση για τον μήνα Φεβρουάριο στα Χανιά είναι 108,6 χιλιοστά, ενώ όπως κατέγραψε το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας, μέσα σε 14 ώρες ο σταθμός μέτρησης στην Ασή Γωνιά Χανίων κατέγραψε πάνω από 240 χιλιοστά μέσα σε μόλις 14 ώρες.

Οι ζημιές στις υποδομές τόσο των Χανίων, όσο και του Ρεθύμνου είναι ανυπολόγιστες και έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες που είχαν προκληθεί από το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας.

Ο αγνοούμενος είναι ένας 61χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος χάθηκε στον Εμπρόσνερο του δήμου Αποκορώνου, ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητό του, στα νερά ορμητικού χειμάρρου.

Ο 61χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, κινείτο με αγροτικό αυτοκίνητο και στην προσπάθειά του να προσεγγίσει σημείο που είχε τα πρόβατά του, μεταξύ Εμπρόσνερου και Βατουδιάρη. Περίπου στις 2 το μεσημέρι, εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 61χρονου, χωρίς όμως να βρεθεί ο άνθρωπος. Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς