20.7 C
Athens

Ανδρέας Μαρτίνης: Επτά χρόνια φυλακή για τα δωρεάν νοσήλια

Ολοκληρώθηκε η δίκη που διεξάγονταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για τον Ανδρέα Μαρτίνη. Αντικείμενο της υπόθεση τα «δωρεάν νοσήλια» του νοσοκομείου σε «επώνυμα» πρόσωπα των Αθηνών

Ολοκληρώθηκε η δίκη που διεξάγονταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη. Αντικείμενο της υπόθεση τα «δωρεάν νοσήλια» του νοσοκομείου σε «επώνυμα» πρόσωπα των Αθηνών, κατά την περίοδο 2007 – 2010.

Το δικαστήριο με απόφασή του επέβαλλε στον Ανδρέα Μαρτίνη κάθειρξη επτά ετών, κρίνοντας τον ένοχο για το αδίκημα της απιστίας κατ´ εξακολούθηση. Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο. Ωστόσο, του χορήγησαν ανασταλτικό στην έφεση και δεν θα οδηγηθεί στις φυλακές, έως ότου η υπόθεση εκδικασθεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Τα μέλη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο για απιστία κατ’ εξακολούθηση, δεχόμενα ότι ως πρόεδρος του νοσοκομείου, επεφύλασσε προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων που παρείχε σε πολιτικούς, συγγενείς αυτών, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες κ.ά. Πρόκειται για 8.000 περιπτώσεις δωρεάν νοσηλείας που κόστισαν στο «Ερρίκος Ντυνάν» περί τα 22 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο Ανδρέας Μαρτίνης όντας πρόεδρος του νοσοκομείου, εκμεταλλεύτηκε τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, χαρίζοντας σε «επώνυμους» χωρίς οικονομικά προβλήματα ασθενείς, σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων.

Σε δήλωσή του ο Θοδωρής Μαντάς, συνήγορος υπεράσπισης του Ανδρέα Μαρτίνη, ανέφερε με αφορμή την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης: «Χωρίς κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο «Ερρίκος Ντυνάν», να κλητευθεί είτε στο Δικαστήριο είτε στον Ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του, καταδικάστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή καθείρξεως επτά ετών με τη χορήγηση όμως ανασταλτικού αποτελέσματος στην ασκηθείσα έφεση.

Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς