18.2 C
Athens

Ένα… και καλό για την Ευνοούμενη του Λάνθιμου με την Ολίβια Κόλμαν (vid)

«Γιώργο, είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης με την καλύτερη ταινία», είπε η Κόλμαν στην ομιλία της, μετά την κατάκτηση του Ά γυναικείου ρόλου στα βραβεία Όσκαρ

Πολλές οι υποψηφιότητες για τον Γιώργο Λάνθιμο, 10 στο σύνολο, ένα ήταν τελικά το χρυσό αγαλματίδιο που κατέληξε στην Ευνοούμενη, εκείνο του α΄ γυναικείου ρόλου με την Ολίβια Κόλμαν.

Η Βρετανίδα ηθοποιός εμφανίστηκε σοκαρισμένη μόλις άκουσε το όνομά της από τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και τον Σαμ Ρόκγουελ κι έβαλε τα κλάματα πριν καν ανέβει στη σκηνή. Δίπλα της οι συμπρωταγωνιστές της έσπευσαν να την αγκαλιάσουν, ενώ κοντά της έτρεξε και ο Έλληνας σκηνοθέτης, που γονάτισε μπροστά της και της έδωσε συγχαρητήρια με δυο φιλιά.

Η Βρετανίδα ηθοποιός, που κέρδισε το Όσκαρ για την ερμηνεία της ως Βασίλισσα Άννα στο «The Favorite», φρόντισε να ευχαριστήσει τον Γιώργο Λάνθιμο πρώτον από όλους:

«Γιώργο, είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης, ήταν η καλύτερη ταινία. Να πηγαίνω κάθε μέρα για δουλειά δίπλα στην Έμα (Στόουν) και τη Ρέιτσελ (Βάις), φαντάζεστε ότι δεν ήταν ακριβώς ταλαιπωρία! Γκλεν Γκλόουζ είσαι το είδωλό μου για τόσο καιρό, δεν ήθελα να έρθουν έτσι τα πράγματα, αλλά είσαι απίθανη και σ’ αγαπώ» είπε, φανερά συγκινημένη, η Ολίβια Κόλμαν, η οποία ευχαρίστησε την ατζέντη της, την οικογένειά της, τα παιδιά της, τον σύζυγό της και τις υπόλοιπες συνυποψήφιές της.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς