16.1 C
Athens

Τα πολλαπλά κίνητρα των παικτών και του Μαρτίνς

Τα πλάνα του Μαρτίνς για την ενδεκάδα και οι ενοχλήσεις του Ντίας στους προσαγωγούς

Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς λόγους που θέλει να κερδίσει τον ΟΦΗ το απόγευμα της Δευτέρας (25/2) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τα κίνητρα για τους ποδοσφαιριστές και τον Μαρτίνς περισσεύουν. Οι Ερυθρόλευκοι δεν ξεχνούν πως, πλην του ΠΑΟΚ, η άλλη ομάδα από την οποία ηττήθηκαν στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα, ήταν εκείνη του Ηρακλείου Κρήτης.

Μάλιστα, η ήττα από τον ΟΦΗ στον α΄ γύρο είχε έρθει μετά από εκείνη με τον Δικέφαλο του Βορρά στο Φάληρο, με τον τρόπο που αυτή ήρθε και έπειτα από την ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι Πειραιώτες με βάση την απόδοσή τους και των ευκαιριών θα έπρεπε να πάρουν έξι βαθμούς στα δύο ντέρμπι, τελικά έβαλαν μόνο έναν στο σακούλι και έχασαν αμέσως μετά άλλους τρεις στο ματς με τον ΟΦΗ. Βαθμοί που στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο που χάθηκαν, αλλά και στην οικονομία του πρωταθλήματος συνολικά στοίχισαν ακριβά στον Ολυμπιακό στη μάχη του τίτλου.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν τους τρεις πόντους κόντρα στον ΟΦΗ, για να κάνουν πράξη και τα λεγόμενα του Μαρτίνς, ο οποίος έχει ζητήσει από τους παίκτες το απόλυτο των νικών μέχρι το φινάλε της περιόδου στο πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος είπε στους ποδοσφαιριστές πως θα πρέπει να κάνουν ότι περνάει από τα πόδια τους για να προσθέσουν άλλους 27 βαθμούς (στους 48 που έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός) μέχρι το τέλος της σεζόν και, παράλληλα, να κατακτήσουν το Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός με νίκη επί της κρητικής ομάδας θα μειώσει στο -7 την διαφορά στην βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ και θα αποσπαστεί πάλι στο +8 από την ΑΕΚ. Και πρόθεση του Μαρτίνς είναι οι Πειραιώτες να «σφραγίσουν» και τυπικά όσο το δυνατό πιο σύντομα το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επιπλέον, στην τεχνική ηγεσία θέλουν, μέσω του αγώνα με τον ΟΦΗ, οι παίκτες να τονώσουν πάλι τον ηθικό τους, καθώς ένας αποκλεισμός στην Ευρώπη, όπως αυτός στα δύο παιχνίδια εναντίον της Ντιναμό Κιέβου, επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία τους.

Στα αγωνιστικά, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Σισέ, Βούκοβιτς και στους τραυματίες Ντίας, Ελαμπντελαουί και Λάζαρο. Όσον αφορά τον Πορτογάλο εξτρέμ ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό στην τελευταία προπόνηση, γι΄ αυτό και αποκλείστηκε από την αποστολή.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Τοροσίδη, Μεριά, Μιράντα και Κούτρη στην άμυνα, τους Καμαρά και Γκιλιέρμε κεντρικούς χαφ, τους Ποντένσε, Μασούρα στις «πτέρυγες» και τους Φορτούνη και Χασάν στην επίθεση.

Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν επίσης οι Σολδάνο και Μπουχαλάκης, ενώ διαθέσιμοι είναι και οι Νάτχο, Τσιμίκας, Παπαδόπουλος, Γκερέρο, Ανδρούτσος, Λοντίγκιν και Χουτεσιώτης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς