22.7 C
Athens

Θα ξεκινήσει από διαφορετική αφετηρία

Αυτό που προέχει πλέον για τον Ολυμπιακό είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, γίνονται και άλλα βήματα…

Μόλις έκλεισε τη σελίδα από τα νοκ άουτ παιχνίδια με την Ντιναμό Κιέβου στο Γιουρόπα Λιγκ, ο Ολυμπιακός άνοιξε μία άλλη. Εκείνη με φόντο τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ερυθρόλευκοι γνωρίζουν τι πρέπει να κρατήσουν, τι να πετάξουν και εργάζονται με φόντο την επόμενη μέρα. Ήδη, γίνονται κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας έχουν πλέον στραμμένη την προσοχή τους στην κατάκτηση του Κυπέλλου και στην εξασφάλιση και τυπικά της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, η διοίκηση του Ολυμπιακού σε συνεργασία με τον Πορτογάλο τεχνικό και τους Καρεμπέ και Μοντεστό ασχολούνται και με το πως οι Ερυθρόλευκοι θα παρουσιαστούν πιο δυνατοί τη νέα περίοδο.

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι θα ξεκινήσει από διαφορετική αφετηρία σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Το πλάνο περιλαμβάνει πολύ λιγότερες σελίδες απ´ ότι το προηγούμενο καλοκαίρι. Οι Πειραιώτες δεν θα ξεκινήσουν από την αρχή, δηλαδή, να πάρουν είκοσι καινούργιους παίκτες και καινούργιο προπονητή, με σκοπό τη δημιουργίας νέας ομάδας. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ήδη στρωμένη την ομάδα τους και αυτό που χρειάζονται είναι ορισμένες ποιοτικές προσθήκες που θα τους ανεβάσουν επίπεδο και θα εκπληρώσουν τους στόχους του συλλόγου.

Ο Μαρτίνς θα έχει καλύτερη γνώση των ιδιαιτεροτήτων του ελληνικού πρωταθλήματος και των αντιπάλων του Ολυμπιακού. Θα έχει δουλέψει ήδη ένα χρόνο με την ομάδα στου Ρέντη, θα γνωρίζει ποιες προσθαφαιρέσεις πρέπει να γίνουν έγκαιρα στο ρόστερ, που σημαίνει πως οι Ερυθρόλευκοι λογικά θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο και θα προοδεύουν από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Ο Πορτογάλος προπονητής θα έχει τη δυνατότητα μέχρι το τέλος της περιόδου να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στον Σολδάνο, στον Μασούρα και στον Ζιλ Ντίας οι οποίοι ενσωματώθηκαν τον Ιανουάριο και να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού από την πλευρά της, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Πόρτο για την αγορά των δικαιωμάτων του Ζοσέ Σα κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στον Μάρτιο.

Επίσης, το επόμενο δίμηνο θα ξεδιαλύνει το τοπίο με τους δανεικούς Χασάν και Λοντίγκιν από την Μπράγκα και την Ζενίτ, αντίστοιχα. Ακόμη, μετά τέλος της περιόδου θα ενσωματωθούν στο ρόστερ και θα αξιολογηθούν στην προετοιμασία από τον Μαρτίνς, οι Μπα και Ραντζέλοβιτς που έχουν αποκτηθεί αλλά παίζουν ως δανεικοί στην Γκαζελέκ Αζαξιό και στην Ραντνίσκι Νις. Όπως αναμένεται να επιστρέψει και ο (δανεικός στην Πανιώνιο) Γιάννης Μασούρας.

Αυτό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είναι να γίνουν κάποιες στοχευμένες κινήσεις για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού. Πλέον είναι ζήτημα ποιότητας και όχι ποσότητας. Άλλωστε, όπως αναφέραμε παραπάνω, οι Πειραιώτες ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς