23.7 C
Athens

Τελικό ο Τσιτσιπάς στη Μασσαλία με… χρώμα Μήτρογλου (vids)

Ο Έλληνας αστέρας του τένις που θα διεκδικήσει νέο τρόπαιο και μίλησε για τον πρώην άσο του Ολυμπιακού, νίκησε στον ημιτελικό τον Βέλγο Νταβίντ Γκοφέν με 7-6, 6-2...

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Μασσαλίας και θα διεκδικήσει νέο τίτλο στην καριέρα του. Ο Έλληνας αστέρας του τένις ξεπέρασε το Σάββατο (23/2) στον ημιτελικό την αντίσταση του Βέλγου Νταβίντ Γκοφέν (Νο 24 στον κόσμο) με 7-6, 6-2 σε αγώνα που είχε και… χρώμα Μήτρογλου. Βλέπετε, ο 20χρονος αθλητής μίλησε για τον πρώην άσο του Ολυμπιακού, ο οποίος ανήκει στη Μαρσέιγ και παίζει στη Γαλατασαράι ως δανεικός.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει να ξεπεράσει στον τελικό το… εμπόδιο του 30χρονου Μιχαϊλ Κουκούσκιν (από το Καζακστάν, Νο 50 στην παγκόσμια κατάταξη), ο οποίος νωρίτερα επιβλήθηκε του νεαρού Γάλλου Ιγκό Ιμπέρ με 6-4, 6-4.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε αναφορά στον… Κώστα Μήτρογλου κατά τη διάρκεια της on court συνέντευξής του, μετά τη νίκη του. Βλέπετε, το όνομα του Έλληνα διεθνή επιθετικού ακούστηκε… χιουμοριστικά πριν από τον τελευταίο πόντο της αναμέτρησης και ο Στέφανος σχολίασε το συμβάν με ανάλογο τρόπο: «Μακάρι να έλεγαν το όνομά μου όταν παίζει. Δε νομίζω να ξέρει ποιος είμαι, αλλά είναι πολύ γνωστός».

Στα αγωνιστικά το ισορροπημένο πρώτο σετ έδωσε τη θέση του σε ένα τάι – μπρέικ στο οποίο ο Έλληνας τενίστας κυριάρχησε απόλυτα και το κέρδισε με 7-1. Με… κεκτημένη ταχύτητα στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια στον Γκοφέν, κερδίζοντας εύκολα το δεύτερο σετ και παίρνοντας το εισιτήριο για τον αυριανό (24/2) τελικό, που είναι προγραμματισμένος για τις 3 μ.μ.

Σε άλλες δηλώσεις ο 20χρονος τενίστας μίλησε και για το ματς με τον Νταβίντ Γκοφέν και είπε: «Είναι δύσκολο να δέχεσαι μπρέικ σ’ αυτό το σημείο, ήταν το τελευταίο γκέιμ του σετ. Για κάποιο λόγο όμως ένιωσα γαλήνη και δεν υπήρχε λόγος για να παραπονεθώ ή κάτι τέτοιο. Έμεινα συγκεντρωμένος και κατάφερα να κάνω μπρέικ μπακ, που ήταν υπέροχο. Έμεινα εκεί και στο τάι μπρέικ βρήκα το μομέντουμ. Ένιωθα πως ό,τι έκανα πήγαινε καλά, πήγαινε μέσα».

Όσο για τον αντίπαλό του στον τελικό, τον Μικαΐλ Κουκούσκιν; «Δείχνει ότι είναι σε φόρμα. Παίζει πολύ καλά, κέρδισε πολύ καλούς παίκτες που είναι επίσης σε φόρμα. Τον Ούγκο (Ουμπέρ) που έπαιξε επίσης εκπληκτικά αυτή την εβδομάδα. Δεν ήταν εύκολη νίκη, αλλά όπως είπα παίρνω κάθε ματς ξεχωριστά, προσπαθώ να βελτιώνω όλο και περισσότερο το επίπεδό μου, αγώνα με τον αγώνα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς