15.9 C
Athens

Απίστευτη γκάφα από τη Σπάρτη, χάνει στα χαρτιά το ματς με τον Εργοτέλη

Η ομάδα της Λακωνίας είχε από το 78' και μετά έξι Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα της, ενώ κανονικά, λόγω των περιορισμών που της έχουν επιβληθεί, θα έπρεπε να έχει επτά

Σε μεγάλα γκάφα «έπεσε» η Σπάρτη, καθώς στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο στην αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Football League έπαιξε με έξι Έλληνες παίκτες, ενώ κανονικά λόγω των περιορισμών που της έχουν επιβληθεί θα έπρεπε να έχει επτά στην ενδεκάδα. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα της Λακωνίας χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά και της αφαιρούνται τρεις βαθμοί, ενώ το παιχνίδι έληξε 1-1. Με αποτέλεσμα το… τρένο της παραμονής της να χαίνεται.

Η Σπάρτη εκτός από την ήττα στα χαρτιά κινδυνεύει, μεταξύ άλλων, με αφαίρεση τριών βαθμών, αλλά και με χρηματικό πρόστιμο από 8.000 μέχρι 40.000 ευρώ σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ.9 του ΚΑΠ.

Όπως αναφέρει το «footballleaguenews.gr», η Σπάρτη από το 78΄ κι έπειτα έπαιζε στο αρχικό της σχήμα με έξι Έλληνες παίκτες μετά την αντικατάσταση του Ζαχαριουδάκη από τον Κρασνίκι, ενώ κανονικά θα έπρεπε να παίζει με επτά, καθώς οι «κυανέρυθροι» δεν έχουν περάσει την διαδικασία αδειοδότησης.

Με βάση το σχετικό άρθρο και τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στη Σπάρτη, η ομάδα της Λακωνίας σε όλα τα παιχνίδια της θα πρέπει να αγωνίζεται με επτά παίκτες Έλληνες. Δηλαδή με ποδοσφαιριστές που να έχουν είτε ελληνική ιθαγένεια, είτε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές ομάδες.

Αναλυτικά το σχετικό άρθρο αναφέρει:

«Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της αφαιρούνται τρεις (-3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ εάν πρόκειται για ΠΑΕ και έως 2.000,00 Ευρώ εάν πρόκειται για σωματείο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς