18.7 C
Athens

R.Kelly: Στο δικαστήριο για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Σύμφωνα με τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, ο ράπερ R Kelly, βαρύνεται με δέκα κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα

Σύμφωνα με τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, ο ράπερ R Kelly, βαρύνεται με δέκα κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα. Ο τραγουδιστής αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με πηγές του Chicago Sun-Times.

Ο 52χρονος Kelly αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις εδώ και 20 χρόνια περίπου. Διάφορες γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει για βίαιη συμπεριφορά, ενώ έχει κατηγορηθεί και για σεξουαλικές συνευρέσεις, εκ των οποίων και με ένα κορίτσι 14 ετών.

Έχει δικαστεί άλλη μία φορά το 2008, όταν κατηγορήθηκε για βιντεοσκόπηση σεξουαλικών πράξεων, συμπεριλαμβανομένης και μίας που ουρεί πάνω σε ανήλικο κορίτσι. Ωστόσο δεν είχε καταστεί δυνατό να εξακριβωθεί αν στο βίντεο ήταν πράγματι ο ίδιος και αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών.

Το συγκεκριμένο βίντεο έπεσε στα χέρια του δικηγόρου Μάικλ Αβενάτι, ο οποίος είχε αναλάβει την εκπροσώπηση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς στη νομική κόντρα της με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ενώ ερευνούσε τις καταγγελίες πολλών «θυμάτων» του τραγουδιστή, παρέδωσε το εν λόγω βίντεο στην εισαγγελία του Σικάγο.

Ο συνήγορος του Κέλι, Στιβ Γκρίνμπεργκ απέρριψε τις κατηγορίες κατά του πελάτη του: «Ουδείς από τις διωκτικές Αρχές ήλθε σε επαφή με μένα ή τον Ρ. Κέλι. Στην εποχή των hashtags βιαζόμαστε πολύ να καταδικάσουμε».

Σύμφωνα με πηγή στην εισαγγελία, που επικαλείται ο New Yorker, έχει κατατεθεί μήνυση κατά του 52χρονου τραγουδιστή, που απειλείται πλέον με σύλληψη. Το βίντεο ντοκουμέντο είναι διάρκειας 45΄ και δεν έχει σχέση με εκείνο που κατατέθηκε στη δίκη του 2002 για κατοχή παιδικής πορνογραφίας κατά του τραγουδιστή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς