27.7 C
Athens

Δεν έπεισε ο ισχυρισμός του Ολυμπιακού για Σισέ

Ο αθλητικός δικαστής δεν έλαβε υπόψη τους ισχυρισμούς του Σενεγαλέζου περί ρατσιστικής επίθεσης

Ποινή μιας αγωνιστικής επιβλήθηκε στον Πάπε Αμπού Σισέ από την Πειθαρχική επιτροπή της Super League για ανάρμοστη συμπεριφορά μετά το τέλος του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής θ’ απουσιάσει από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη. Το δικαιοδοτικό όργανο όπως έκανε και σε ανάλογες περιπτώσεις χειρονομιών(Πασχαλάκης, Φορτούνης, Μάνταλος), επέβαλε ποινή μιας αγωνιστικής στον Σισέ.

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε ανεπιτυχώς να πείσει κατά την απολογία του ότι ο ποδοσφαιριστής αντέδρασε γιατί δέχτηκε ρατσιστική επίθεση και μάλιστα ότι η αντίδραση δεν ήταν τέτοια που να χαρακτηρίζεται ως ανάρμοστη συμπεριφορά.

Αν υπήρχε ρατσιστική επίθεση, είναι παράδοξο ότι ο παίκτης το άφησε να περάσει τόσες μέρες και δεν το κατήγγειλε. Όπως συμβαίνει σε τόσο σοβαρά θέματα, θα έπρεπε την ίδια μέρα να έχει γίνει καταγγελία και να έχει δημοσιοποιηθεί.

Ως εκ τούτου η τιμωρία του Σισέ ήταν… δεδομένη.

«Ο Σισέ ουδέποτε συμπεριφέρθηκε κατά τρόπο ανάρμοστο, υπάρχουν δύο χειρονομίες, μία προέκταση του δακτύλου και ένας μορφασμός. Είναι ακατανόητο να του ασκείται δίωξη για αυτό», ειπώθηκε αρχικά από την πλευρά της πειραϊκής ΠΑΕ και στη συνέχεια η υπάλληλος της ΠΑΕ Στέλλα Σαμουηλίδου πρόσθεσε:

«Το είδα από την τηλεόραση και από τα δημοσιεύματα. Μίλησα μετά μαζί του. Δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα και δέχθηκε ρατσιστική επίθεση και αντέδρασε έτσι. Δέχθηκε προσβολές και του έλεγαν “Μαϊμού πήγαινε πίσω” και εκείνος εκνευρίστηκε και αγανάκτισε»!

Πρόστιμο 37.500 ευρώ για τους πυρσούς

Εκτός από την υπόθεση του Παπέ Αμπού Σισέ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός απολογήθηκε και τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη του αγώνα στο Καραϊσκάκη.

«Το αποδεχόμαστε και ζητάμε να τιμωρηθούμε για το συγκεκριμένο θέμα. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έβγαλαν και πανό για το θέμα», υποστήριξε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ στο δικαστήριο και υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο πανό «απευθυνόταν στη διοίκηση του Ολυμπιακού, η οποία κάνει μεγάλη προσπάθεια και εμείς σας ζητάμε να μας τιμωρήσετε και ζητάμε μία δίκαιη απόφαση ανάλογη με την βαρύτητα για τη σχετική διάταξη».

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε για τους πυρσούς με πρόστιμο 37.500 ευρώ, καθώς ο Πειθαρχικός Κώδικας είναι ξεκάθαρος στις περιπτώσεις που προβλέπεται ποινή έδρας και τα συγκεκριμένα παραπτώματα δεν εμπίπτουν στην σχετική διάταξη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς