24.2 C
Athens

Και πάλι καλά να λέει…

Με άσχημα ποσοστά στο μακρινό σουτ και 65 πόντους στην επίθεση, το μόνο που μπορούσε να περιμένει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Εφές (75-65) ήταν μια ήττα με σχετικά μικρή διαφορά

Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να βάλουν «φρένο» στα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος και ηττήθηκαν στην Πόλη από την Αναντολού Εφές με 75-65, μπαίνοντας σε «μπελάδες» για το τελικό του πλασάρισμα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ξανά με τον Μπριάντε Γουέμπερ στο αρχικό σχήμα, μ ετον Αμερικάνο έχει ως αποστολή τον περιορισμό του Σέιν Λάρκιν.

Η Εφές ξεκίνησε με δύο γρήγορα τρίποντα, το ένα στο τελευταίο δευτερόλεπτο της επίθεσης από τον Μοερμάν. Ο Γουέμπερ απάντησε με σουτ από τη περιφέρεια και άνοιξε λογαριασμό στην Euroleague (6-3).

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν κακές επιλογές στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και δεν κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα, ενώ με τα καλάθια των Σίμον-Ντάνστον η διαφορά ανέβηκε στο 10-3.

Στη πραγματικότητα, Μιλουτίνοφ-Γουέμπερ ήταν οι μοναδικές πηγές σκορ στα πρώτα επτά λεπτά, με τον Αμερικάνο να βγάζει ενέργεια στο παρκέ κυνηγώντας κάθε φάση και μοιράζοντας υποδειγματικά στη ρακέτα. Ο Γουέμπερ είχε στο ξεκίνημα τους 8 από τους 12 πόντους του Ολυμπιακού, με 1 ασίστ και δύο ριμπάουντ.

Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καλή περιφερειακή άμυνα και έδωσαν αρκετά ελεύθερα σουτ στους Τούρκους, οι οποίοι είχαν 4/6 τρίποντα στα ξεκίνημα.

Το καλάθι του ΛεΝτέι στο 9′ έφερε το παιχνίδι στα ίσια, ενώ ο Παπανικολάου λίγο αργότερα έβαλε για πρώτη φορά μπροστά τον Ολυμπιακό (18-20) και η περίοδος έκλεισε στο 18-22 με την ελληνική ομάδα να κάνει ένα εντυπωσιακό σερί 13-0.

Στη δεύτερη περίοδο, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ξεκίνησε με τους 5 γρήγορους πόντους του Βεζένκοφ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με το τρίποντο του Μότουμ και τα καλάθια του Μπομπουά (25-29).

Μια ακόμα τρομερή συνεργασία Γουέμπερ-Μιλουτίνοφ διατήρησε τη διαφορά του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε 17 ριμπάουντ έναντι μόλις 5 της Εφές στο 15′. Η Εφές αντέδρασε, με τον Άντερσον να μειώνει στο -2 (32-34).

Το καλάθι του Μοερμάν έδωσε προβάδισμα ενός πόντου στους γηπεδούχους (35-34) στο τέλος του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να έχει δέκα λάθη και το παιχνίδι να εξελίσσεται σε σκληρό ντέρμπι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα μικρό σερί 7-3 από τους γηπεδούχους για το 42-37. Τα δύο επιθετικά ριμπάουντ του Μιλουτίνοφ δεν έφεραν σκορ και ο Ντέιβιντ Μπλατ έβλεπε την ομάδα του να έχει θέμα στο επιθετικό σκέλος, καλώντας άμεσα τάιμ άουτ.

Οι τρεις βολές του Λάρκιν έφεραν ξαφνικά τη διαφορά στο +10 για την Εφές (47-37), με τους Γκος-Πρίντεζη να έχουν μαζί μόλις ένα πόντο μετά από 25 λεπτά παιχνιδιού.

Το καλάθι του Παπανικολάου και το τρίποντο του Στρέλνιεκς έριξαν εκ νέου τη διαφορά στους πέντε (47-42), με τον Λάρκιν να απαντά.

Ο Λετονός γκαρντ του Ολυμπιακού είχε 3/3 τρίποντα και κρατούσε στο σκορ τον Ολυμπιακό, ενώ πνοή έδωσε και η είσοδος του Άξελ Τουπάν (51-49). Ο Αταμάν έριξε στη «μάχη» τον Μπαλμπάι με μοναδικό σκοπό το μαρκάρισμα του Στρέλνιεκς, ο οποίος είχε κάνει μεγάλη ζημιά.

Το κρεσέντο του Σίμον και το buzzer beater του Μίσιτς έστειλαν στο +7 την Εφές (56-49) μετά από τριάντα λεπτά αγώνα, με τον Ολυμπιακό να κάνει φθηνά λάθη στο τελευταίο τρίλεπτο, αλλά να είναι εντός διεκδίκησης του αγώνα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Βασίλιε Μίσιτς κάρφωσε εντυπωσιακά ανάμεσα σε Γουέμπερ-Βεζένκοφ-Τουπάν, ενώ ο Πλάις ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 11 (60-49).

Το «τραβηγμένο» επιθετικό φάουλ που δόθηκε στον Γουέμπερ ήταν το 4ο του Αμερικάνου, ο οποίος αποσύρθηκε στον πάγκο. Το πρώτο καλάθι του Πρίντεζη και το κάρφωμα του Μιλουτίνοφ έφεραν τη διαφορά στο -7 (62-55).

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού έκανε το βήμα μπροστά και έβαλε ακόμα ένα καλάθι, κερδίζοντας και το φάουλ στην ακριβώς επόμενη φάση. Τα ριμπάουντ συνέχιζαν να είναι συντριπτικά υπέρ των φιλοξενούμενων (31-19) με τη διαφορά να είναι μόλις στους 3 (62-59).

Τα συνεχόμενα λάθη στην επίθεση για τον Ολυμπιακό, και το λάθος του Μιλουτίνοφ έστειλαν ξανά τη διαφορά στο +9 για την Εφές με συνοπτικές διαδικασίες (68-59).

Στα τελευταία λεπτά, η Εφές είχε τον έλεγχο του αγώνα με τις «μπούκες» του Λάρκιν, ενώ ο Ολυμπιακός είχε φανερό επιθετικό πρόβλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρα από την πρώτη περίοδο που είχαν 22 πόντους, στις επόμενες σκόραραν αντίστοιχα 13,14 και 16 πόντους.

Πλέον, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ελπίζει στο πλεονέκτημα έδρας, ενώ και η πέμπτη θέση φαίνεται να έχει «καπαρωθεί» από την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Πειραιά πρέπει άμεσα να βρει νίκες άμα θέλει να μη κινδυνεύσει περαιτέρω στη βαθμολογία.

Κορυφαίος για την Εφές ήταν ο Λάρκιν με 11 πόντους και 8 ασίστ, ενώ για τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Στρέλνιεκς με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 36-35, 56-49, 75-65

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς