19.1 C
Athens

Το τένις… έρχεται Ελλάδα το 2020!

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. και ο Υφυπουργός Αθλητισμού συμφώνησαν στη διεξαγωγή ATP τουρνουά στην Ελλάδα • Το Παναθηναϊκό Στάδιο η πρώτη επιλογή • Ποια τα εναλλακτικά στάδια που εξετάζονται

Στα μέρη μας έρχεται το… τένις, ένα από τα πλέον αγαπημένα αθλήματα των Ελλήνων. Οι παγκόσμιες επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη φαίνεται πως άνοιξαν για τα… καλά την όρεξη των αρμόδιων Αρχών αναφορικά με τη διεξαγωγή τουρνουά στη χώρα μας.

Μάλιστα, ήδη πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον Σπύρο Ζαννιά (πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Α.) καθώς και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη με τους δύο άνδρες να δίνουν τα χέρια για τη διεξαγωγή ATP τουρνουά στη χώρα μας το 2020!

Ουσιαστικά, η προτεραιότητα των δύο υπεύθυνων είναι να βρουν χορηγούς οι οποίοι θα στηρίξουν τη συγκεκριμένη κίνηση, ώστε να γίνει εφικτό κάτι τέτοιο.

Ήδη στο τραπέζι έχουν πέσει οι πιθανοί τόποι διεξαγωγής ενός τουρνουά. Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί το Παναθηναϊκό στάδιο, ενώ ακολουθεί σαν δεύτερη εναλλακτική το ΟΑΚΑ. Τέλος υπάρχει και η επιλογή της Κρήτης, με τα «Δύο Αοράκια» να αποτελούν μια ακόμα πιθανή λύση.

Απ’ ότι φαίνεται το ζήτημα που έχει τεθεί επί τάπητος είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να υλοποιηθεί, καθώς υπάρχει θέληση των Αρμόδιων αρχών να διεξαχθεί ένα τέτοιο μεγάλου βεληνεκούς τουρνουά στη χώρα μας. Μόνο η… διαφήμιση που θα γίνει με την επίσκεψη από μεγάλα ονόματα του τένις και όχι μόνο είναι αρκετή για να πουν όλοι το «ναι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς